09 apr - 16:45 Haaksbergen - aangepast om 14:30

“Vergeet de ouderen en alleenstaanden niet met Pasen!”

Burgemeester Welten:

Het is bijna Pasen. Traditiegetrouw is dat juist een moment waarop we elkaar in Nederland massaal opzoeken. Dat we met elkaar om tafel gaan, familiebanden aanhalen en zorgen voor gezelligheid. Maar dit jaar is alles anders. Dit jaar gooit corona roet in het eten. Dat is al erg lastig voor een gezin met kinderen, maar voor ouderen en alleenstaanden zijn de komende feestdagen extra uitdagend.

Sommige ouderen maakten zich de afgelopen weken best zorgen. Over hun eigen gezondheid of die van hun naasten. Iedereen begrijpt de strikte coronamaatregelen inmiddels wel, maar ze zorgen er óók voor dat ouderen minder bezoek krijgen dan voorheen. Dat familie, kinderen en kleinkinderen niet langs kunnen komen. Dat mensen niet naar de kerk kunnen of niet naar de soos. Ik begrijp heel goed dat dit enorm vervelend is. Want als je al alleen of soms zelfs eenzaam bent, dan zijn het nu extra zware tijden.

Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mooie spontane initiatieven er in Haaksbergen ontstaan, in een tijd waarin veel behoefte is aan verbroedering en gemeenschapszin. Daarover kan ik niet lovend genoeg zijn. Ik hoop óók dat we de komende dagen extra aandacht hebben voor die mensen die dat zo hard nodig hebben. Kent u een oudere of iemand die vaak alleen is? Stuur die persoon dan eens een kaartje met Pasen of pleeg een belletje. Want een troostende arm of een knuffel zit er nog even niet in, maar een kaartje of een andere blijk van belangstelling zorgt vaak al voor een mooie glimlach.

Met elkaar doen we er alles aan om de coronacrisis zo goed mogelijk het hoofd te kunnen bieden. We houden ons aan de afgesproken maatregelen, houden anderhalve meter afstand en blijven zoveel mogelijk thuis. De dag waarop Haaksbergen weer is zoals het was, komt met de dag dichterbij. Tot die tijd hoop ik dat we de saamhorigheid, die nu volop te zien is in onze mooie dorpen Haaksbergen, Buurse en De Hoeve, kunnen blijven opbrengen. En dat er ook in de toekomst een hoop van blijft hangen. Ik wens u hoe dan ook een fijne Pasen.

Rob Welten

Burgemeester