21 jan - 16:39 Haaksbergen - aangepast om 16:39

Verslag HSC-ADO”20

Met een 3-2 zege op subtopper ADO’20 heeft HSC’21 zich lucht verschaft op de ranglijst en zich bovendien knap gerevancheerd voor de dikke nederlaag tegen de beloften van Volendam een week eerder.

Bij het opmaken van de balans rond half vijf bleek pas goed hoe cruciaal de driepunter was. De ploegen in het rechterrijtje roeren zich vrijwel zonder uitzondering en dus wordt het ook dit seizoen weer een hele klus om buiten de greep van de degradatiezone te blijven. Tegelijkertijd heeft HSC’21 ook gewoon de middenmoot volledig in het vizier, de verschillen zijn weer eens klein in de enerverende en interessante Derde Divisie.

HSC’21 begon slecht aan de wedstrijd. Een zeldzame fout van Cenk Uguz leidde de ongelukkige 0-1 in, maar vrijwel direct sloeg HSC’21 terug, doordat Mark Engberink uit een corner de gelijkmaker binnen schoot. Daarna ontspon zich een aardig duel met de nodige kansen aan beide zijden, maar de doelpunten in de openingsfase bleken de enige van de eerste helft.

Na rust sloeg HSC’21 in korte tijd twee keer toe en in beide gevallen waren het puntgave treffers. Eerst volleerde Stef Ottink uit een voorzet van Maikel Boelema de 2-1 binnen, maar de 3-1 was nog fraaier. Joost Screever zette met een fijn steekpassje Bas ter Hogt alleen voor de Heemskerkse doelman en hij maakte het met een beheerste stift af.

Ook het afstandsschot van Sead Mazreku voor de 3-2 mocht er zijn, al werd deze opnieuw cadeau gedaan door verdedigend geklungel. De grote winst voor zat in de fase daarna. Waar HSC’21 op zulke momenten nogal eens het hoofd verloor en alsnog schade opliep, kwam het nu amper nog in de problemen.

Opstelling: Brammer, Boelema, Grondman, Caglar Uguz, Engberink, Babuloglu, Cenk Uguz (46. Screever, 81. Derksen), Bas ter Hogt, Van der Weide, Witbreuk, Ottink. Man of the Match: Mark Engberink. Toeschouwers: 400.