01 mei - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:48

Vier dagen feest in De Hoeve

ST. ISIDORUSHOEVE – Van 9 tot en 12 mei zullen duizenden bezoekers de entree passeren voor onder meer Miss Montreal en de Snollebollekes en Jannes. Met de Zomerfeesten in De Hoeve begint het tentfeestseizoen. In De Hoeve presenteren ze met trots het programma van dit jaar. “Miss Montreal en Freddy Moreira op donderdag, vrijdag hebben we Jannes en zaterdag Snollebollekes met zondag als knallende afsluiter The Dirty Daddies. Maar dan noemen we slechts een paar acts van het gehele programma.” De cross is altijd een belangrijk onderdeel met dit jaar naast crossauto’s ook weer de combinerace en vrachtwagencross. De entree is verlaagd met 1,50 tot 2 euro. Dat is uniek in festivalland. “We organiseren niet om winst te maken, maar om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van weer een editie Zomerfeesten in De Hoeve.” 

In de Hoeve weten ze na een halve eeuw Zomerfeesten wel hoe je het leuk moet maken voor een breed publiek. Met de recent doorgevoerde vernieuwingen in de ‘bedrijfsvoering’ blijkt de rek er nog lang niet uit in de Hoeve. Ofschoon het feestweekend van Hemelvaart ogenschijnlijk op z’n janboerenfluitjes uit de mouw wordt geschud, draait er op de achtergrond een geoliede en professioneel gestructureerde organisatie, waarbinnen commissies een afgebakende taak uitvoeren met hun eigen ideeën en verantwoordelijkheden. “Fantastisch om te zien hoe dat werkt”, roemt voorzitter Erwin Keemers het enthousiasme van de vrijwilligers. Want, zo benadrukt Ivo Temmink (communicatie), de Zomerfeesten worden in z’n geheel door vrijwilligers gedragen. “Dat gaat om zo’n 700 mensen over het gehele weekend.” In de Hoeve presenteren ze met trots het programma van dit jaar. “Miss Montreal en Freddy Moreira op donderdag, vrijdag hebben we Jannes en zaterdag Snollebollekes met zondag als knallende afsluiter The Dirty Daddies. Maar dan noemen we slechts een paar acts van het gehele programma.” 

Cross
De cross is altijd een belangrijk onderdeel in De Hoeve met dit jaar naast crossauto’s ook weer de combinerace en de vrachtwagencross. “We staan ieder jaar weer versteld van de belangstelling. De tribunes zaten vorig jaar weer vol tot de laatste plek.”  

Entree verlaagd
De entree is verlaagd met 1,50 tot 2 euro. Uniek in festivalland. Temmink: ”Het ligt binnen de mogelijkheden en dan doen we dat graag. We organiseren niet om winst te maken, maar om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van weer een editie Zomerfeesten in De Hoeve.” Voor het hele programma en tickets zie: www.zomerfeestendehoeve.nl

Foto: Martin Hols