13:03 Haaksbergen - aangepast om 13:03

Vier Toeristische Informatie Punten

VVV-winkel is er niet meer

HAAKSBERGEN – De VVV-winkel in het historische stationsgebouw van Museum Buurtspoorweg is niet meer. In plaats daarvan zijn op vier plekken in Haaksbergen Toeristische Informatie Punten (TIP) gerealiseerd, waar iedereen terecht kan voor gratis informatiemateriaal, overnachtingsmogelijkheden, attracties, diverse wandel- en fietsknooppuntenkaarten van het Routenetwerk Twente en routes. Één van die punten is dus nog steeds bij Museum Buurtspoorweg in de compleet vernieuwde museumwinkel. De keuze van een VVV-winkel terug te gaan naar TIP viel samen met ontwikkelingsplannen van het museum. Daarbij is het beheer van de winkel in gezamenlijk overleg weer onder verantwoordelijkheid van het museum gekomen. Dat houdt wel in, dat de museumwinkel en het TIP alleen geopend is op het moment dat het museum is geopend. De wens is de openingstijden in de toekomst te verruimen. Er zijn al voorzichtig plannen naast de openingstijden van het museum in elk geval nog een doordeweekse dag open te zijn. Hiervoor is het museum echter afhankelijk van vrijwilligers.

Naast het informatiepunt bij Museum Buurtspoorweg zijn er nog drie informatiepunten: Boek & Buro, Living by Me en de Schaapskooi. 

Museum Buurtspoorweg – Stationsstraat 3. April – Mei: elke zondag 10 – 17 uur. Juni: elke woensdag en zondag 10 – 17 uur. Juli – Augustus: elke dinsdag, woensdag en zondag 10 – 17 uur. September – Oktober: elke zondag 10 – 17 uur.
Boek & Buro – Spoorstraat 22. Maandag t/m zaterdag tijdens openingstijden.
Living by Me – Spoorstraat 67. Maandag t/m zaterdag tijdens openingstijden.
Educatiecentrum Schaapskooi – Schapendrift 1. Woensdag, zaterdag en zondag 12 – 16.30 uur.