12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:17

Vitaliteitsbeurs blijft interessant door vernieuwing

HAAKSBERGEN – De zesde editie van de Vitaliteitsbeurs Haaksbergen wordt gekenmerkt door nog meer interactie met publiek en geplande demonstraties en optredens. Zo hoeft zondag 8 maart niemand iets te missen van het enorme aanbod in de evenementenhal de Bouwmeester.

Deelnemers staan in de rij om zich te kunnen presenteren op de Vitaliteitsbeurs. De publieke belangstelling biedt met ongeveer 1500 bezoekers immers een zeer aantrekkelijk podium. ,,Het aanbod is de laatste jaren gevarieerder en completer geworden. Steeds meer deelnemers sluiten graag aan bij een gezellige en actieve beurs vol demonstraties en entertainment”, weet Nienke Schuppers van het organiserende Buurtsportcoach Haaksbergen. ,,Optredens van de koren zijn dit jaar verdeeld over de dag in het tijdschema met de demonstraties meegenomen, zodat   iedereen wel van een optreden kan genieten. Bezoekers hoeven niets te missen en kunnen gericht een keuze maken. Het programma verloopt sneller, efficiënter en dat maakt het aantrekkelijker voor zowel deelnemers als bezoekers. De Schwung zit er de hele dag in.”

Geen drempels

De Clippers Crew Singers beginnen om 9.30 uur een welkomstconcert en de beurs wordt om 10.00 uur geopend door Wethouder Antoon Peppelman. Het vrouwenkoor Et Cetera verzorgt in de middag een optreden. Sportverenigingen, zorgaanbieders, ondernemers op gebied van vitaliteit, gezondheid en voeding laten zien wat Haaksbergen op het gebied van vitaliteit heeft te bieden. Voor jong en oud. ,,Vitaliteit gaat iedereen aan. Er is een interactieve markt waar alle leeftijden hun voordeel mee kunnen doen. Het begon 6 jaar geleden allemaal als een beurs voor ouderen omdat die langer op zichzelf blijven wonen. Dat is nog steeds zo en dus blijft het een hele belangrijke doelgroep. Het is alleen veel breder getrokken.”

Nienke Schuppers prijst zich gelukkig dat de gemeente ondanks de moeilijke financiële situatie een bijdrage levert en een zesde editie daardoor mogelijk is. ,,Om geen drempels op te werpen betalen deelnemers een relatief laag bedrag voor een stand. Daarom is een bijdrage van de gemeente wel van belang. Daarnaast wordt de beurs breed gedragen. Deelnemers regelen zelf sponsors. Een optreden van het koor Clippers Crew Singers gaat bijvoorbeeld gepaard met de nodige kosten voor geluidstechniek. Dat regelt men helemaal zelf. En voor het eerst is er een lunch voor de standhouders. Ook gesponsord door een groep samenwerkende ondernemers. Echt fantastisch!”

Stijldansen

Ook op de beursvloer zie je samenwerking ontstaan en wordt de Vitaliteitsbeurs nog steeds door nieuwe belangstellenden ontdekt. Dit jaar is bijvoorbeeld Stijldansen voor alleenstaanden nieuw. De opstapactiviteit dansen voor alleenstaanden was vorig jaar een groot succes, waardoor we Dansschool Dwars hebben gevraagd dit ook bij de Vitaliteitsbeurs onder de aandacht te brengen. Voor ons als organisatie is dat weer een leuke en opmerkelijke deelnemer extra. Zo komen er ieder jaar nieuwe dingen bij en daardoor blijft het interessant.”