16:00 Haaksbergen - aangepast om 14:38

Vleesbedrijf de Hoeve neemt slagerij de Schelfer over

BORCULO – Ambachtelijk vleesbedrijf de Hoeve neemt per 1 april 2023 de authentieke slagerij de Schelfer, van Bert Schreibelt, te Borculo over. 

Slagerij de Schelfer is een unieke slagerij in Nederland, die met veel kennis en vakmanschap verduurzaamde vleesproducten maakt. Dit zijn diverse soorten delicatessen van Nederlandse varkens en koeien. Bert Schreibelt: ‘ik maak onderscheidende producten die tijd nodig hebben, lekker vanwege de authentieke smaak en puur vanwege het weglaten van alles wat niet in vlees thuishoort.’

Bert Schreibelt heeft in zijn tour door Spanje en Italië, enorme kennis opgedaan en daar het ambacht van de hammen bereiden en drogen helemaal eigen gemaakt. Door zijn kennis, ambachtelijke ervaring en zijn enthousiasme weet Bert het maken van hammen, worsten en andere vleeswaren in Nederland, tot echte, unieke, speciale streekproducten te maken.

De kwaliteit van zijn worsten en het verhaal achter het product overtuigden de vakjury van nationale én internationale wedstrijden. Hij heeft daarmee vele prijzen gewonnen en is terecht uitgeroepen tot “Held van de smaak van Gelderland.” 

Om dit succes in de toekomst verder te ontwikkelen heeft Bert Schreibelt, hét bedrijf gevonden in de Achterhoek dat de mogelijkheid biedt om dit mooie ambacht niet verloren te laten gaan. 

Ambachtelijk vleesbedrijf de Hoeve heeft de mogelijkheid om dit vakwerk uit te voeren en het proces van deze authentieke Achterhoekse delicatessen te waarborgen.

Met passie en geduld maakt Bert nu gedroogde hammen die minimaal 1 jaar rijpingstijd hebben gehad en daardoor uniek van smaak zijn. Ook de droge worsten én naegelholt, van eigen vleesraskoeien op de boerderij in Rekken, hebben ruim de tijd gehad om te drogen. Ambachtelijk vleesbedrijf de Hoeve heeft hiervoor speciale droog- en bewaarkamers laten bouwen. Op deze manier kan het beste resultaat behaald worden. Door de samenwerking voegt ambachtelijk vleesbedrijf de Hoeve een extra specialisme toe aan het bestaande assortiment. Dit past uitstekend in het concept van de Hoeve, dat staat voor ambachtelijke, authentieke, regionale streekproducten. U kunt ons vinden in een van onze winkels in Eibergen en Haaksbergen of de marktwagen waarmee we op verschillende streekmarkten in de regio staan. Ook in diverse landwinkels, speciaalzaken en horeca door heel Nederland, zijn onze producten te verkrijgen.