10:55 Haaksbergen - aangepast om 10:56

Voetbalonderdeel Special Olympics op Scholtenhagen

HAAKSBERGEN – De G-voetballers van VV Haaksbergen kunnen hun geluk niet op. De Special Olympics 2022 worden in Twente gehouden. En het mooiste van alles is dat het voetbalonderdeel op sportpark het Scholtenhagen wordt gehouden.

,,We gaan allemaal kijken”,  hebben de spelers en speelsters al enthousiast aan de trainer laten weten. Voor VV Haaksbergen als vereniging is dit sowieso mooi nieuws. De vereniging heeft G-voetbal al jarenlang hoog in het vaandel staan. De ploeg speelt onderlinge wedstrijden tegen clubs uit de omgeving en de vereniging organiseert ook nog eens 2 toernooien per jaar; in mei het veldtoernooi en in de winter het Margriet van Urk zaaltoernooi in De Els.

Het bestuur kreeg maandagavond de mededeling dat het voetbalonderdeel van de Special Olympics in 2022 op het Scholtenhagen wordt afgewerkt, meldt secretaris Carola Bouwhuis. ,,Het moet nog steeds landen, maar dit is natuurlijk geweldig voor de club. Er is overigens nog niets bekend over speelschema’s en waar de wedstrijden worden gespeeld. Uiteraard hopen we dat er ook wedstrijden op de velden van VV Haaksbergen worden gespeeld. Dat zou echt te gek zijn voor ons G-team met allemaal hele fanatieke spelers en speelsters. Maar het is ook mooi voor heel voetballend Haaksbergen. Het is nogal een evenement. Dat we dit in Haaksbergen gaan beleven.”

Sporten met een beperking kan op allerlei plekken in Twente prima, óók in Haaksbergen, laat wethouder Antoon Peppelman weten. ,,Dat laten we graag zien. Op Park Groot Scholtenhagen zijn de sportfaciliteiten ongekend. Een prima locatie dus voor het voetbalonderdeel. Een toernooi waar ik ook persoonlijk naar uitkijk.”