12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:02

Voor de jaarwisseling verhuizing naar Stepelerveld

Bouw nieuw bedrijfspand O&K kan beginnen

HAAKSBERGEN – De bouw van het nieuwe bedrijfspand van Odink & Koenderink kan beginnen. Het college van B&W heeft de koopovereenkomst voor de grond voor de bouw op Stepelerveld in Haaksbergen officieel vastgesteld. Het ontwerp, gemaakt door Pallazo Groep, was al klaar. Inmiddels is ook de officiële opdracht voor de bouw van het nieuwe pand aan Aan de Stegge Twello verstrekt. De omgevingsvergunning was al eerder verleend en nu is dus ook de koopovereenkomst voor de grond vastgesteld. Zoals bekend vertrekt Odink & Koenderink aan de Parallelweg. Daar worden huizen gebouwd.

Het huidige pand van Odink & Koenderink vond zijn oorsprong al in 1921 en heeft door de jaren heen vele uitbreidingen ondergaan om de groei te kunnen waarborgen. Zo was er in 1925 al een uitbreiding van 200 m2, opgevolgd door 240 m2 in 1927 en nog eens 900 m2 in 1930. In 1948 werd de oorspronkelijke fabriek nog eens herbouwd en werd de werkplaats met ruim 1000 m2 uitgebreid. Een historisch pand dus. “Hoewel ons bedrijf dus afscheid zal moeten nemen van de ruim honderd jaar historie van dit pand, zijn we erg blij met de inzet van de Historische Kring Haaksbergen. Zij hebben ervoor gezorgd dat het kantoorgedeelte van het gebouw intact blijft, zodat dit mooie stukje geschiedenis toch nog een plek in Haaksbergen houdt”, laat Odink & Koenderink weten.

Odink & Koenderink blijft in Haaksbergen en zal zich, met de verhuizing naar het Stepelerveld, vestigen op groenste bedrijventerrein van Twente. “Wij zullen dus ook zeker niet achterblijven met energiebesparende maatregelen. Het nieuwe gebouw wordt energieneutraal. Uiteraard wordt het gasloos. We leggen zonnepanelen aan, die niet alleen het kantoor, maar het hele productieproces gaan voorzien van energie. De isolatie van het pand zal zelfs boven de normen van het bouwbesluit uitstijgen. Ook de joint venture tussen Odink & Koenderink en C&S B.V., Connectens, zal voorlopig in het nieuwe pand gehuisvest worden.” In de tweede week van mei wordt begonnen met de bouw. Voor het einde van dit jaar wil Odink & Koenderink verhuizen. “Een behoorlijk strak schema dus, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we 2023 ons nieuwe pand kunnen inluiden.” Op de hoogte blijven van de vorderingen? Volg het via www.odink-koenderink.com/nieuwbouw.