10:07 Haaksbergen - aangepast om 10:07

‘Vrijblijvende trainingen leveren HSC’21 veel jonge leden op’ 

HSC’21 biedt gratis voetbaltraining aan kinderen vanaf 4 jaar

HAAKSBERGEN – HSC’21 scoort al jaren met voetbal voor de allerkleinsten. Kinderen vanaf soms al 4 jaar zijn elke woensdag- en vrijdagmiddag tussen 17 en 18 uur welkom bij de club op het Scholtenhagen. Om daar de eerste schreden op voetbalgebied te zetten onder leiding van ervaren trainers. Marco ten Voorde is één van hen. Deze clinics hebben volgens hem toegevoegde waarde voor de kinderen en de club: “Het overgrote deel van de deelnemertjes wordt uiteindelijk lid.” 

De belangrijkste reden dat hij en z’n collega’s de trainingen verzorgen, is kinderen de kans te bieden aan de sport te ruiken, zonder dat ze direct lid van de club te hoeven worden. Daarnaast is het natuurlijk mooi meegenomen dat dat uiteindelijk wél gebeurt: “Zo’n tachtig procent van de kinderen die hier op de woensdag of vrijdag meedoen, worden na een tijdje lid. Dat hoeft overigens pas als ze gaan meedraaien in een van de teams in de competitie. Dat kan vanaf de JO-08. Daarvan zijn er nu vier.”

Kinderen die mee willen voetballen, kunnen dat doen op de woensdag en de vrijdag. Ten Voorde: “Woensdags hebben we soms wel twintig kinderen en vrijdags zijn het er zo’n tien. Een deel doet beide middagen mee, een deel kiest voor één van de twee middagen. Soms omdat ze daarnaast bijvoorbeeld nog zwemles hebben of omdat de ouders niet willen dat ze te hard van stapel lopen. Da’s allemaal prima.” Op de woensdagmiddagen zijn kinderen ook welkom om mee te trainen met de bestaande teams. Ook dit is geheel vrijblijvend.

HSC’21 heeft het voetbal voor de allerjongsten een aantal jaren wat minder aandacht gegeven en volgens Ten Voorde zie je dat direct terug bij de lichting tussen de 9 en de 12 jaar. “Die groep is wat mager bezet. Maar sinds we weer actief jonge kinderen werven, neemt het ledental ook weer toe.”

Naast de trainingen op de woensdag en vrijdag benadert HSC’21 ook scholen voor activiteiten bij de club. Ten Voorde: “Die nodigen we dan uit om bijvoorbeeld op ons veld de Koningsspelen te houden. Als een of twee van die kinderen vervolgens ook een keer bij ons komt trainen en het bevalt, dan kan het zo zijn dat even later de rest van klas er achteraan huppelt.” De trainingen zijn zoals gezegd geheel gratis en vrijblijvend. Aanmelden mag, maar is niet noodzakelijk. Meer weten? Bel Marco ten Voorde via tel.  06-12947018.