12:44 Haaksbergen - aangepast om 12:44

Vrijwilligers maken het verschil, meld je ook aan!

Samen iets leuks doen en dan met een goed gevoel naar huis.

Vrijwilligerswerk, u kent vast wel iemand die het doet! Heeft u zelf wel eens overwogen om vrijwilligerswerk te gaan doen? Dan is dit misschien wel het moment. Bij Vrijwilligerswerk Haaksbergen maken vrijwilligers de gemeente Haaksbergen mooier door aandacht te geven aan hun omgeving.

Voor velen maakt vrijwilligerswerk het verschil. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de samenleving. Denk aan de zorg, buurt, sportvereniging of club. Vrijwilligers zijn voor al deze partijen van onschatbare waarde en zijn daarom erg belangrijk. Zij zetten zich belangeloos in voor de samenleving en het leuke is dat er voor iedereen een passende vrijwilligersplek bestaat.

Helpen als vrijwilliger
Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk? Vrijwilligerswerk Haaksbergen helpt graag bij het zoeken naar een geschikte vrijwilligersplek die aansluit bij uw passies, talenten en wensen. Dat kan op de volgende manieren:

· Zoek in de vacaturebank op www.vrijwilligerswerkhaaksbergen.nl. Hier staan openstaande vrijwilligersvacatures: van bestuursfuncties tot een maatje zijn, van koken voor ouderen tot klusjes in de tuin. Er zit vast iets tussen dat bij u past.

· Vindt u het toch fijner als iemand met je meedenkt? Vrijwilligerswerk Haaksbergen denkt graag met u mee. Mail of bel gerust voor een afspraak. Dat kan per mail via info@vrijwilligerswerkhaaksbergen.nl of per telefoon via (053) 573 45 89.

Plaats vacatures
De online vacaturebank is er niet alleen voor vrijwilligers, maar ook voor organisaties, verenigingen en stichtingen. Omdat de vacature-bank wordt bezocht door mensen die een vrijwilligersplek zoeken, kan het interessant zijn voor organisaties om hier vacatures te plaatsen. Vrijwilligerswerk Haaksbergen biedt daarom de mogelijkheid om gratis vrijwilligers-vacatures te plaatsen op de vacaturebank. Hiermee brengt u vacatures onder de aandacht en helpt u de samenleving een stukje mooier te maken.

Neem contact op
Vraagt u zich af welk vrijwilligerswerk bij u past? Of bent u op zoek naar vrijwilligers? Neem dan contact op met Vrijwilligerswerk Haaksbergen voor een functie die bij u past, persoonlijk advies of het plaatsen van een vacature.

Meer info op: www.vrijwilligerswerkhaaksbergen.nl
Bellen mag ook (053) 573 45 89 vraag dan naar Renalde
van Haren, coördinator Vrijwilligerswerk Haaksbergen.

VACATURES:

Durft jij het aan, een goed gesprek met een 99-jarige vrouw?
PraatMaatje gevraagd voor een 99-jarige vrouw die nog helder van geest is en graag een goed gesprek voert onder het genot van een kopje koffie. Mevrouw is wel een beetje doof maar dat weerhoudt haar niet!

Kook jij een lekkere maaltijd voor onze groep ouderen?
Samen met andere vrijwilligers koken voor een groep van 20 ouderen in de Kappen of bij de Bon Boys op donderdag. Je bepaalt zelf het menu, doet inkopen en bereidt samen de maaltijd, in een goed geoutilleerde keuken. Ben jij ons kooktalent?

Is muziek maken ook jouw passie?
Voor een 70-jarige man zoeken wij een maatje die samen met hem muziek wil maken. Deze muziekman speelt zelf gitaar. Neem jij je eigen instrument mee? Ook wandelen of fietsen doet hij graag!

Vrijwilligers zijn onmisbaar en van grote waarde bij het Buurtzorghuis
Bij Buurtzorghuis dragen vrijwilligers allemaal op hun eigen wijze hun steentje bij. De belangrijkste rol van hun vrijwilligers is: ‘er zijn’ voor onze gasten en hun naasten. Gastvrouw zijn, samen wandelen of helpen in de tuin. Doe jij met ons mee?

Ben jij geduldig, een echt mensen mens én goed met cijfers?
Verwelkom jij klanten met een glimlach en wil jij de verantwoordelijke taak van afrekenen op je nemen? Dan is kringloopwinkel Wawollie op zoek naar jou. Vrijwilliger zijn bij Wawollie, dat doe je met plezier. Kunnen zij op jou rekenen?

Help jij ons in het Stoomtrein-museum van Oost-Nederland?
Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om afwisselend werk te verrichten tijdens onze rijdagen, evenementen en bij groeps-aanvragen. Je wordt ons visitekaartje en zorgt er-voor dat bezoekers zich thuis voelen in ons Museum Buurtspoorweg. Rijd jij met ons mee?

Meer info op: www.vrijwilligerswerkhaaksbergen.nl
Bellen mag ook (053) 573 45 89 vraag dan naar Renalde
van Haren, coördinator Vrijwilligerswerk Haaksbergen.