14:28 Haaksbergen - aangepast om 17:07

Vrijwilligers maken kans op 15.000 euro

HAAKSBERGEN – Wint een organisatie uit Haaksbergen de nationale vrijwilligersprijs 2022? Het zou zomaar kunnen. Maar daarvoor is wel een aanmelding nodig. Vrijwilligersorganisaties en vrijwilligersinitiatieven kunnen meedoen aan de nationale vrijwilligersprijzen 2022. De hoofdprijs is 15.000 euro. Dat wordt in juli 2022 uitgereikt. Het thema dit jaar is: Waar ben jij als vrijwilligersteam trots op? “Wij hopen dat verschillende vrijwilligersinitiatieven mee gaan doen. Alle info en details staat op www.vrijwilligersprijzen.nl”, meldt de organisatie. Vrijwilligerswerk Haaksbergen ondersteunt dit initiatief.

Het thema is dus: waar ben jij als vrijwilligersteam trots op? “Denk hierbij aan een team dat de Special Olympics organiseert. Of een team dat het mogelijk maakt dat vluchtelingen zich hier thuis voelen. Of een team dat ondanks corona toch iets voor de medemens kan betekenen. Of een groep mensen dat een inloophuis runt zodat burgers zich even minder eenzaam voelen. Van alle inzendingen selecteren we vijf teams, die het beste filmpje maken waaruit teamtrots blijkt. Deze teams gaan met elkaar de strijd aan om de nationale vrijwilligersprijs 2022 binnen te slepen. Ze doen dit met de hulp van bekende Nederlanders. Deze strijd is online via sociale media te volgen”, meldt de organisatie van de nationale vrijwilligersprijzen.

Vrijwilligerswerk Haaksbergen hoopt dat Haaksbergse vrijwilligersorganisaties meedoen. “De winnaar kan een mooi geldbedrag winnen. Wij gunnen dat natuurlijk heel graag een Haaksbergse organisatie”, laat coördinator vrijwilligerswerk Renalde van Haren van Noaberpoort Haaksbergen weten. Kijk op www.vrijwilligersprijzen.nl voor meer info.