15:37 Haaksbergen - aangepast om 15:39

Waardevol vrijwilligerswerk iets voor jou?

ENSCHEDE/HAAKSBERGEN – Met ingang van 2022 zijn het hospice Enschede en Leendert Vriel Enschede Haaksbergen gefuseerd en gaan samen verder onder de naam Hospice en Leendert Vriel Enschede Haaksbergen. Hierdoor is ons dienstenaanbod en daardoor ons vrijwilligerswerk uitgebreid.

Het vrijwilligerswerk bestaat vooral uit het begeleiden van mensen in hun laatste levensfase. Zowel in de thuissituatie als in ons bijna thuis huis. Je hebt geen specifieke opleiding nodig. We zien wel graag dat je mentaal en emotioneel in balans bent. Dit ter bescherming van jezelf en onze bewoners/hulpvragen.

Wel willen we dat je over voldoende kennis en kunde beschikt om het werk op het hoogst professionele niveau te kunnen doen. Daarom krijg je een gedegen inwerkperiode, begeleidt door ervaren vrijwilligers en door de coördinator. Daarnaast start je met je introductietraining, waarin je in zes modules theoretisch wordt voorbereidt op het werk.

Je werkt zelfstandig in de thuissituatie of bent onderdeel van een betrokken zorgteam met enthousiaste collegae. Er wordt met enige regelmaat een activiteit of informele borrel georganiseerd ter ontspanning, en om je collegae nader te leren kennen. En het werk geeft heel veel voldoening en energie.

Voor het vrijwilligerswerk in het Hospice vragen we je twee keer per week een dienst van 5 uur te werken, het werk gaat door in de weekenden en op feestdagen. In de nachten zijn er uitsluitend professionele zorgverleners, en werken de vrijwilligers niet. Voor het vrijwilligerswerk in de thuissituatie vragen we een beschikbaarheid van 8 uur per week.

Bent je enthousiast geworden? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek met de coördinator, op telefoonnummer 053 – 4753040 of via info@hospice-enschede.nl.

www.hospice-enschede.nl enwww.leendertvriel.nl