20 nov - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:37

‘Waterveld heeft veel voordelen’

HAAKSBERGEN – De mannen van hockeyclub Haackey laten deze maand november hun baard en snor staan. De actie staat in het teken van onderzoek naar prostaatkanker. Het andere doel is geld op te halen voor het waterveld op het complex op het Scholtenhagen.

Speler Emiel Manuel legt uit waarom het belangrijk is dat Haackey een waterveld krijgt. “Dat heeft veel voordelen. Je kunt er veel meer en andere technieken op uitoefenen. Ook gaat het spel op een waterveld sneller. En een waterveld is ook beter voor je gewrichten, de demping is fijner. Mocht je ten val komen, dan heb je niet direct een grote schaafwond op je been of arm”, aldus Manuel. Ook vindt hij dat je als club niet achter kunt blijven. “Bijna iedere club in de regio heeft een waterveld. Door nog een waterveld in de regio breng je het niveau een stuk hoger. En dat is goed voor het hockey in Twente”, aldus Manuel. Het tweede goede doel is om geld op te halen voor onderzoek naar kanker, en in het bijzonder naar prostaatkanker. Prostaatkanker is een ziekte die in Nederland in 2018 bijna 3.000 doden veroorzaakte. Door hiervoor geld op te halen kan er meer onderzoek naar worden gedaan. De actie heet movember. De m staat voor moustache, de snor. “Wij hebben met het team bij elkaar gezeten om op een unieke manier geld op te halen. Dit was in eerste instantie bedoeld om alleen de club te steunen. Maar aangezien de maand november er aan kwam, leek het ons als team leuk er een dubbele actie van te maken.

Er zijn al verschillende teams geweest die een en ander verkocht hebben bij de club: hamburgers, cake, poffertjes. Wij willen zowel de mensen van de club en daarbuiten bereiken.” Manuel zegt dat het team geen eindbedrag voor ogen heeft. “Alles wat wij ophalen is mooi. Wel hebben wij gezien dat het veteranenteam 2.000 euro heeft opgehaald. Graag zouden wij daar als heren 1 overheen gaan. Het zou prachtig zijn als dat lukt.” In de competitie gaat het overigens nog niet erg goed. Haackey is een laagvlieger. “Vlak voor de seizoenstart kwamen wij zonder trainer-coach te zitten. Hierdoor moesten wij het zelf oppakken. De club is direct bezig geweest om een nieuwe trainer-coach te vinden. Maar tot op heden is dit niet gelukt en redden wij ons zelf. Onze aanvoerder, Lars Middelkamp, doet hierin veel. Hij verzorgt de trainingen en voorbereidingen van de wedstrijd.”