12 jun - 10:26 Haaksbergen - aangepast om 10:26

We gaan op reis en we nemen dit jaar mee…. de hond!

Gezellig met z’n allen in de auto op weg naar Duitsland. Het is natuurlijk ontzettend leuk als u uw huisdier mee kunt nemen op vakantie, maar hoe zit het eigenlijk met alle verplichtingen die in het buitenland gelden en hoe kunt u de gezondheidsrisico’s voor uw dier beperken?
Om ervoor te zorgen dat zo’n reis voor zowel u als uw huisdier een succes wordt, is een goede voorbereiding nodig. Odin de hond van onze collega Emma is een vrolijke en gezonde hond van bijna 1 jaar oud en hij mag voor het eerst mee op reis. We willen natuurlijk dat de reis goed verloopt en dat Odin weer gezond thuis komt. Als een hond de grens over gaat is een Rabiës-vaccinatie (hondsdolheid) verplicht, deze zal Odin ook nog moeten krijgen, uiterlijk 21 dagen voor de reis begint.
Daarnaast is het belangrijk Odin goed te beschermen tegen ziektes die door vlooien, teken en zandvliegen overgedragen kunnen worden. Sommige ziektes (zoals hartworm) die in het buitenland nog worden overgedragen door deze insecten, zien we in Nederland (bijna) niet meer.

Deze ziektes willen we natuurlijk niet meenemen naar huis! Voor de reis is een tuigje en autoriem aangeschaft, want in sommige landen is het verplicht dat de hond vast gezet kan worden. Denk er ook aan om voldoende drinkwater en genoeg eigen voer mee te nemen op reis.
Op deze manier wordt de vakantie voor zowel baasjes als Odin een succes!

De regels voor het meenemen van uw huisdier verschillen per land.
Wilt u weten of uw dier de juiste vaccinaties heeft of wilt u een geheel passend reisadvies, dan kunt u contact opnemen met de dierenartsenpraktijk.

Wij helpen u dan graag om goed voorbereid op reis te gaan.

Dierenartsen Praktijk Haaksbergen
Tel. 053-5721500
www.daphaaksbergen.nl