30 apr - 11:48 Haaksbergen - aangepast om 12:13

Weer Kinder-Spel-Middag bij De Kappen

HAAKSBERGEN – In het weekeinde van de Meimarkt houdt Rotaryclub Haaksbergen op zaterdag 1 juni weer een Kinder-Spel-Middag bij De Kappen. Kinderen en ouders-verzorgers zijn van 4 tot en met 14 jaar zijn van 12 tot 16 uur van harte welkom.

De spelmiddag heeft als doel de jeugdigen kennis te laten maken met activiteiten op het gebied van sport, spel, muziek, techniek, dans & cultuur. “Het is een onderdeel van de Familiedag tijdens het Mei-spektakel”, laat Rotary weten. Het plein van Theater De Kappen wordt ingericht met allerlei doe-activiteiten. Kinderen kunnen Legoën en programmeren in samenwerking met het Saxion,  pokémonkaarten ruilen, proefjes doen met Science on Tour van de UT Twent en geschminkt worden.  ”En er kunnen verschillende workshops worden gevolgd als dansen, zingen, gitaarspelen, schilderen en broodbakken.” Ook is er is een springkussen en een voetbalmuur.

Waardebon op school
Er zijn tennis en -judo clinics, en iedereen kan zijn conditie testen op spinningfietsen. Daarnaast zijn er dansdemonstraties en kun je met hockeyclub Haackey een balletje slaan. ”Ook binnen zijn er tal van activiteiten als schaken, voorlezen, een eigen film maken en dans- en muziekworkshops. ”Uiteraard zijn er hapjes en drankjes te krijgen. Met een waardebon die uitgedeeld wordt op de basisscholen en in de onderbouw van Het Assink kunnen kinderen deze dag een ijsje ophalen. De toegang en de activiteiten zijn gratis.”