16 okt - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:22

Weg naar Buurse op de schop

Mensen die de komende weken van Buurse naar Haaksbergen (of vice versa) willen moeten rekening houden met wat extra reistijd. Ze moeten namelijk omrijden. Want aan de Haaksbergerweg vindt vanaf maandag 28 oktober groot onderhoud plaats tussen de fietsoversteek in Buurse en de Koekoeksbrug. Deze werkzaamheden, die de verkeersveiligheid ten goede komen, duren als alles gaat zoals gepland tot eind november.

De komende weken gaat de Haaksbergerweg tussen de fietsoversteek in Buurse en de Koekoeksbrug flink op de schop. Het asfalt is versleten en wordt vervangen. Er komen grasbetonstenen om de berm te verstevigen en daarmee veiliger te maken voor het geval verkeer moet uitwijken. Op de kruising van de Haaksbergerweg met de Broekheurnerweg komt een plateau om de snelheid te temperen. Tegelijkertijd wordt een deel van de Broekheurnerweg voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Ook wordt de fietsoversteek vlakbij de kruising Haaksbergerweg met Broekheurnerweg verbeterd.

Omleiding

Verkeer naar Buurse wordt met borden omgeleid via de Enschedesestraat richting de (nieuwe) N18 en A35 en vervolgens via Enschede en AlstКtte. En andersom natuurlijk. Bestemmingsverkeer en de buurtbus kunnen gebruikmaken van de omleiding via de Meijersgaardenweg-Broekheurnerweg-Braamweg-Alsteedseweg. Gedurende de werkzaamheden is deze route voor bestemmingsverkeer een paar keer niet toegankelijk. In dat geval moet ЧЧk bestemmingsverkeer gebruik maken van de omleidingsroute via Duitsland. Op deze momenten wijzen borden en verkeersregelaars de weg. Bewoners van de Haaksbergerweg krijgen een brief over de bereikbaarheid van hun woning. Voor hulpdiensten blijft de Haaksbergerweg (via het fietspad) wel bereikbaar.