12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:17

Wieler- en skeelerclub steekt zichzelf in nieuw jasje

HAAKSBERGEN/EIBERGEN – Wieler- en skeelerclub De Stofwolk heeft zichzelf in een nieuw jasje gestoken. Met de komst van de nieuwe hoofdsponsor Woest Sport heeft de club een kleine metamorfose doorgemaakt. Het traditionele groen-geel heeft namelijk ruim baan gemaakt voor een totaal nieuwe look. “Al met al ziet het er enorm verfrissend uit”, zegt voorzitter Hugo Hagemeijer. “We zijn hier erg blij mee.”

En er is voor De Stofwolk – met leden uit Haaksbergen – nog meer goed nieuws: dankzij de coronaversoepelingen is niet alleen de Zomeravondcompetitie intussen weer van start gegaan, maar staan ook de eerste evenementen weer op de wielerkalender.

Gedurende het coronatijdperk gingen de wielrenners en skeeleraars veelal individueel of in duo’s op pad. Maar intussen zijn de groepstrainingen weer hervat. En ook voor de Zomeravondcompetitie is het startschot weer gevallen. Tijdens deze reeks trainingswedstrijden op de dinsdagavond mogen ook niet-leden mee fietsen. “Het is een mooie manier om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het rijden van wedstrijden.”

Foto: Robbert van Veldhuizen (in zwart shirt) namens Woest Sport, Marieke Schieven namens de kledingcommissie, Mette Voorpostel (met racefiets), Teun Poelhuis (met mtb), Mieke Nijhof (op skeelers) en voorzitter Hugo Hagemeijer (blauw shirt).