12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:42

Wijk De Pas peilt animo jeu de boule competitie

HAAKSBERGEN – Het straatvoetbal in het zuidwestelijke deel van de wijk De Pas is wegens de Corona voorlopig geschrapt.  Wel kan er elke maandagmorgen jeu de boules worden gespeeld.

De initiatiefnemers Gerrit Winters laat weten dat jeu de boule geheel volgens de regels en op een veilige manier kan worden gespeeld. De baan ligt tussen de Van Heemskerkstraat en de Van Kinsbergenstraat. ,,Normaal spelen we daar met plusminus 7 à 8 personen, maar dat mogen er nu maar de helft zijn. We beginnen normaal om 10.30 uur met koffie met iets erbij. Dit wordt om toerbeurt verzorgd en na afloop eindigen we ook weer met koffie en alles met in achtneming van de coronaregels. Op deze manier hebben mensen toch hun verzetje in deze lastige tijden.”

Winters zorgt er eigenhandig voor dat de baan er netjes en bladvrij bij ligt. In Haaksbergen liggen meer banen en Winters loopt al langer met de gedachte een soort competitie op te zetten, al zal dat met de huidige regels kleinschalig van opzet zijn.  ,,De Cornelis Jolstraat is momenteel ook bezig om nog één baan aan te leggen in combinatie met speeltoestellen op het naastgelegen veldje. Daarmee komen aan totaal 13 jeu de boules banen in Haaksbergen. Het zou mooi zijn om een onderlinge competitie op te zetten uit de verschillende wijken zodra dat weer mogelijk is. Daarover zouden we vanuit de Pas graag met de andere jeu de boule banen in contact komen.” Ideeën of suggesties, bel Gerrit Winters: Karel Doormanstraat 53 (053 5726918 of 06 30351646).

Haaksbergen telt momenteel 13 jeu de boule banen die door Gerrit Winters in kaart zijn gebracht: Het Raapad, 1 baan bestaat sinds 2011 en er wordt nog regelmatig gespeeld. Nijenkerckestraat, 1 baan van dit jaar en door de buurtbewoners zelf aangelegd. Bizetstraat, 1 baan sinds 2005. Bon Boys, 1 baan dit jaar aangelegd en onderdeel van Ontmoetingspark De Greune. Merelstraat, 1 baan aangelegd voor 2000 en buiten gebruik. Lijsterstraat, 1 baan wordt ook niet meer gebruikt, aangelegd rond 2012. De Els, 1 baan is aangelegd in 2005 er wordt zo nu en dan gebruikt. Het Saalmerink, 7 banen naast elkaar, wordt iedere zondagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur gespeeld en soms midden in de week. Ze zijn in het jaar 2000 aangelegd.