19 sep - 09:00 Haaksbergen - aangepast om 10:59

Wilmersberg-Ensemble in de barokkerk in Zwillbrock

ZWILLBROCK – Leden van het ensemble zijn Michael Rein, Cordula Kocian, viool, Richard Wagner, altviool en René Geesing, violoncello. Er wordt een afwisselend en vermakelijk programma voor strijkkwartet en verschillende triobezettingen gepresenteerd met werken van o.m. Joseph Haydn, Franz Schubert, Antonín Dvořák, Anton Bruckner, Paul Hindemith, Thomas Werner-Mifune.

De naam Wilmersberg-Ensemble leidt zich af van het landgoed “De Wilmersberg”, gelegen in het midden van een prachtig parklandschap tussen Oldenzaal en De Lutte. Het landgoed is tegenwoordig een hotel in het bezit van de familie Fransen. Ferdinand Fransen stichtte samen met dirigent Jaap van Zweden een instrumentenfonds en meerdere leden van het ensemble hebben oud-Italiaanse strijkinstrumenten van het fonds in bruikleen.

De musici zijn leden van het Orkest van het Oosten uit Enschede, het professionele symfonieorkest van de provincie Overijssel. Het orkest heeft de afgelopen jaren grote bekendheid verworven door het televisieprogramma “Maestro”, waarvan de volgende serie vanaf oktober op NPO 1 te zien is.

Datum: 22 september om 16.30 uur. Toegang: gratis.