22 feb - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:56

Winters Rigtersbier  bierfestival in MBS loods

HAAKSBERGEN – Na het succes van het zomerse bierfestival op de markt in Haaksbergen, sluit Rigtersbier deze winter af met een speciaalbier festival tussen de treinen in de MBS-loods. Op 2 maart kunnen bezoekers van dit festival genieten van 40 verschillende biersoorten. 

Tijdens het bierfestival worden ook de labels onthult van de zes bieren die Rigtersbier voor MBS heeft ontwikkeld. Met deze bieren willen beide partijen geld op halen die ten gunste komen van de exploitatie van MBS, die momenteel in zwaar weer zit.    

Maarten Nijhof ‘De zes bieren worden voorzien van zes verschillende labels met een print erop van een van de speciale voertuigen die bij MBS te vinden zijn. Zo zal bijvoorbeeld de T.E.T. tram die op dit moment bij MBS staat, op een van de labels prijken. Er zijn veel treinen liefhebbers. Een van die liefhebbers is onze brouwer, hij kwam dan ook met dit fantastische idee.’

De keuze voor MBS als locatie voor het bierfestival is gemaakt vanwege het aansprekende karakter. Vanzelfsprekend staat er in de loods ook een grote stoomtrein, die MBS voor deze gelegenheid omdraait zodat de koplampen het podium, waarop de gehele dag livemuziek wordt gespeeld, aanlicht. Daarnaast vanuit de wens om zoveel mogelijk lokaal te doen. Zo is er bijvoorbeeld ook de keuze gemaakt het eten te laten verzorgen door de lokale Slagerij Broekhuis. 

Bezoekers kunnen online of aan de kassa een glas kopen waarmee ze vervolgens de verschillende bieren kunnen proberen. De bieren zijn regionale bieren. Het festival zal plaatsvinden op 2 maart in Haaksbergen, in verband met de grote animo zijn er twee tijdsloten. Een middagslot van 13:00u tot 17:00u en een slot van 18:00u tot 22:00u. 

Meer informatie is te vinden op www.rigtersbier.nl/festival