03 jan - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:20

‘Woningbouw O&K terrein wordt nu fors vertraagd’

HAAKSBERGEN – Projectontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed wijst op de nadelige gevolgen voor de woningbouw door het beroep dat is ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan O&K terrein. “Woningbouw wordt nu fors vertraagd.”

Bij de Raad van State in Den Haag is beroep ingesteld tegen het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan O&K terrein. Op dit terrein is ruimte voor circa honderd nieuwbouwwoningen. Die wil projectontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed gaan bouwen. “Door dit beroep loopt de realisatie van deze woningen ernstige vertraging op. De MBS heeft deze zaak aanhangig gemaakt bij de Raad van State in Den Haag. Zij maakt zich zorgen over het woongenot van de nieuwe bewoners in relatie tot hun museale activiteiten. Eerder heeft de MBS al een zienswijze (‘bezwaar’) ingediend bij de gemeenteraad. Dit bezwaar heeft de Haakbergse gemeenteraad onderbouwd afgewezen. De woningbouw op het O&K terrein wordt nu fors vertraagd. Een behandeling bij de Raad van State wordt op z’n vroegst over één tot anderhalf jaar verwacht. Daarna volgt de uitspraak.

Dit oponthoud is vooral voor de inwoners van Haaksbergen en met name voor de bijna 500 geïnteresseerden bijzonder slecht nieuws. Zij moeten nog langer wachten op de felbegeerde nieuwbouwwoningen, die het grote lokale woningbouwtekort kunnen laten afnemen. Door deze vertraging nemen de kosten alleen maar toe, hetgeen de betaalbaarheid van de woningen niet bevordert”, laat Ter Steege weten. De fabriekspanden worden in de tussentijd verhuurd. “Het is nu aan de gemeente Haaksbergen en projectontwikkelaar Ter Steege Bouw Vastgoed om de Raad van State te overtuigen dat het bestemmingsplan terecht is vastgesteld”, zo laat Ter Steege weten. MBS vreest dat haar activiteiten in de toekomst in gevaar komen als toekomstige bewoners bezwaren gaan maken.