09:07 Haaksbergen - aangepast om 10:10

Word jij het nieuwe gezicht van Museum Buurtspoorweg?

HAAKSBERGEN – Museum Buurtspoorweg is één van de grootste publiekstrekkers uit de regio en volop in ontwikkeling. Je ontdekt er op interactieve wijze de spannende verhalen van het Nederlandse lokaalspoor en als kers op de taart kun je een onvergetelijke reis terug in de tijd maken tijdens een nostalgische stoomtreinrit. 

Vrijwilligersorganisatie
Het museum is een echte vrijwilligersorganisatie en kan dan ook niet zonder de inzet van vele enthousiaste vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de bezoekers een onvergetelijke dag beleven. Zo is treinpersoneel nodig om de trein te kunnen laten rijden, maar zijn er ook horecamedewerkers, werkplaatssuppoosten, winkelmedewerkers, modelbaan begeleiders, kaartverkopers en rondleiders actief. En dat verspreid over de stations Haaksbergen én Boekelo. Per dag dat het museum is geopend voor publiek zijn gemiddeld 15 vrijwilligers actief. Daarnaast is er door de week en op zaterdag ook nog een hele groep mensen actief in de werkplaats en bij het onderhoud aan het spoor, het terrein en de gebouwen. 

Vrijwilligersmarkt zaterdag 11 maart
Binnen het museum is altijd plek voor nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. Vooral tussen april en oktober zijn veel vrijwilligers nodig. Tijdens deze maanden is het museum geopend voor publiek en zijn vooral handjes nodig in de verschillende publieksfuncties. Daarom organiseert Museum Buurtspoorweg een vrijwilligersmarkt op zaterdag 11 maart 2023. Op deze dag kan iedereen die meer wil weten over vrijwilligerswerk binnen het museum vrijblijvend kennis komen maken met huidige vrijwilligers. Zij staan klaar om je meer informatie te geven over de verschillende werkzaamheden, maar vooral ook om te vertellen waarom zij vrijwilliger zijn geworden en wat het voor hen betekent.

Zowel structurele als incidentele werkzaamheden
Ook zullen er diverse werkzaamheden worden uitgevoerd, zodat potentiële vrijwilligers direct een goed beeld krijgen van wat er mogelijk is binnen het museum. Het is daarbij goed om te weten dat je niet technisch hoeft te zijn en dat je echt niet wekelijks actief hoeft te zijn. Naast de structurele  werkzaamheden zijn er gedurende het seizoen namelijk ook wel eens incidentele werkzaamheden waarbij handjes nodig zijn. Bijvoorbeeld rondom evenementen. Er is voor iedereen dus wel wat te doen en een rooster wordt altijd op basis van de door jou opgegeven beschikbaarheid ingevuld.  

Vrije inloop op 11 maart
Ben jij benieuwd of vrijwilligerswerk bij Museum Buurtspoorweg iets voor jou is? Kom dan vrijblijvend kennis maken op zaterdag 11 maart in het station van Haaksbergen. Je hoeft je niet aan te melden, je kunt vrijblijvend naar binnen lopen tussen 11:00 uur en 15:00 uur. Voor meer informatie over de verschillende functies kun je kijken op www.museumbuurtspoorweg.nl/vrijwilligerswerk.