13:25 Haaksbergen - aangepast om 17:42

Zeer Grote Brand bij Bakkerij Nollen in Hengevelde

Hengevelde – Troosteloos ziet het eruit, de bakkerswinkel is bespaard gebleven maar alles is zwart en stinkt. De Brandweer is nog aan het nablussen terwijl een grote grijperkraan zwart verkoolde restanten uit elkaar haalt en in een container laat verdwijnen. Zo staat er een rij mensen voor de winkel om de heerlijke producten van bakker Vincent Nollen en zijn team te halen een nacht later is het veen grote bende. De familie Nollen is aangedaan maar ze denken alweer verder, een tijdelijke noodwinkel op de parkeerplaats en de vaste klanten kunnen hun brood bij een andere vestiging ophalen.
Gelukkig is er met de bakkerij een paar staten verderop niets aan de hand en kan de productie gewoon doorgaan. Maandag liggen de schappen van alle winkels gewoon weer vol.

Foto’s: Rond Haaksbergen zaterdag middag

 

Hengevelde – de hulpdiensten zijn Zaterdag morgen 15 januari 2022 omstreeks kwart over vijf uitgerukt, er is brand uitgebroken bij een Bakkerswinkel aan de Goorsestraat – N347 in Hengevelde.
De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand en is met meerdere eenheden uitgerukt om de brand te blussen. Het betreft een gebouw achter bakkerij Nollen die volledig in brand staat. Er komt veel dikke rook vrij bij de brand. Het gebouw moet als verloren worden beschouwd. De Goorsestraat-N347 is afgesloten.
De brand betreft een grote uitslaande brand in een bakkerij en chocolaterie. Deze zijn bij de brand volledig verloren gegaan. De brandweer heeft wel overslag naar de winkel kunnen voorkomen.

Drone Argus
Om de hotspots van de brand (brandhaarden) te kunnen lokaliseren heeft de brandweer gebruikt gemaakt van de drone Argus.
De brandweer is de brand “meester” en pakt de ondersteunende voertuigen in, twee voertuigen blijven voor de nablussing ter plaatse.

Nollen
De brand heeft gewoed bij bakkerij Nollen. De bakker staat bekend om de hoge kwaliteit banket en chocolaterieën. Bakkerij Nollen heeft meerdere vestigingen in Twente. Het familiebedrijf is ernstig gedupeerd door de brand.

Wegafsluiting
De Goorsestraat is als gevolg van de bluswerkzaamheden volledig afgesloten voor verkeer. Deze afsluiting zal nog geruime tijd duren. Het verkeer zal een andere route moeten kiezen.

Bron: News United / Jan Willem Klein Horstman