29 apr - 09:35 Haaksbergen - aangepast om 09:35

Zege v.v. Haaksbergen op v.v. Lochuizen

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag een terechte 3-2 overwinning geboekt op v.v. Lochuizen. De Haaksbergenaren startten furieus en hadden na 20 seconden al op 1-0 moeten staan. Jesper Gevelaar sneed door de verdediging van de ploeg uit Gelderland en legde de bal op maat voor Roy Immeker. De spits verzuimde het snelste doelpunt van deze competitie te maken.
In de fase daarna was het uitsluitend v.v. Haaksbergen dat de klok sloeg. De ploeg was scherp en combineerde goed. Lochuizen kwam niet uit de eigen helft en werd voortdurend achterin vastgezet. De 1-0 van Roy Immeker na 13 minuten was een logisch gevolg. De bal werd droog in de hoek geschoven. Ook na de voorsprong bleef v.v. Haaksbergen dominant en opnieuw Roy Immeker wist de score te verdubbelen. De groenwitters verzuimden voor de rust de klus te klaren, waardoor v.v. Lochuizen mocht blijven hopen op een beter resultaat.

In de tweede helft was er sprake van een evenwichtiger beeld in de wedstrijd. Lochuizen wist het venijn uit de Haaksbergse aanval te halen en begon zelf naar voren te spelen. De 2-1 was een gevolg daarvan. Daarna toonde v.v. Haaksbergen veerkracht en nam opnieuw het initiatief. Jesper Gevelaar scoorde (opnieuw) met een prachtige goal de 3-1. De bal werd subtiel over de doelman van de tegenstander gewipt. v.v. Haaksbergen kreeg kansen om de score te vergroten, maar verzuimde dat waardoor het na de 3-2 door Lochuizen nog eventjes spannend werd. v.v. Haaksbergen speelde de wedstrijd echter rustig uit waardoor het nu 9e staat op de ranglijst.

De wijze waarop de ploeg van het trainersduo Golbach / Tolhuis de laatste werken speelt biedt perspectief voor de laatste 4 wedstrijden van de competitie en is ook een mooi vooruitzicht richting volgend seizoen. As. zondag staat de uitwedstrijd tegen SVBV uit Barchem op het programma. De wedstrijd van afgelopen zondag biedt ook in dat duel perspectief.