09 apr - 11:00 Haaksbergen - aangepast om 12:44

Zestig jaar huwelijksgeluk voor Tonnie en Siny Rouwenhorst-Mentink

Locoburgemeester Scholten feliciteert diamanten bruidspaar

Op 3 april 1964 klonk hun jawoord in het Haaksbergse gemeentehuis. Locoburgemeester Jan-Herman Scholten bezocht Tonnie en Siny Rouwenhorst-Mentink op hun 60ste trouwdag. Samen genoten ze van taart. En van veel smeuïge verhalen, in de voertaal Twents.

Lachend vertelt de 87-jarige bruid over Tonnies ‘romantische’ huwelijksaanzoek in de spoelzaal van textielfabriek Jordaan. “Hij was touwbaas in de weverij. ’Wil je met me trouwen?’, vroeg hij. ‘Want volgens mijn boekhouder levert dat een belastingvoordeel op.’ Tonnie had namelijk al een eigen huis”, legt ze uit. Siny stemt in, want de klik was er en is er nog steeds. 

Kerk
Pas op 15 oktober 1964, de dag dat het jonge stel voor het altaar van de Lourdeskerk stond, trokken ze in het huis. Aan de spoorlijn in de Veldmaat, pal naast de plek waar Tonnie Rouwenhorst (90) zijn jeugd doorbracht. “Toen waren we de jongsten in de buurt, nu de oudsten.” Hier werd in 1967 dochter Sabine geboren. Hun enig kind zorgde op haar beurt voor een fijne kleindochter: Bente. Hier had Tonnie zijn hok met postduiven. En hier was – tot voor kort – de moestuin die hij met zijn groene vingers verzorgde. 

Foto: Betty Morsinkhof

Wilt u meer lezen over dit diamanten bruidspaar? Ga dan naar haaksbergen.nl/bruidspaar-rouwenhorst.