15:28 Haaksbergen - aangepast om 12:30

‘Zoveel mogelijk lokale producten, en natuurlijk biologisch’ 

Sawa Visschedijk-Van Schaik nieuwe eigenaar De Brink

HAAKSBERGEN – Sawa Visschedijk-van Schaik (39) neemt de biologische winkel De Brink over. De openingsdag is 12 januari. Het is een droom die uitkomt voor de kersverse eigenaar. “Die duurde 25 jaar. Want toen ik voor het eerst de winkel binnenstapte op mijn 15e, was ik op zoek naar een bijbaan”, zegt ze. “Natuurlijk wilde ik dat bij toen nog Reform- en Natuurvoeding De Brink doen, aangezien ik al veel interesse had in goede voeding.”

Het bleef tot 1 januari 2023 bij die droom. Sawa ging na de HBO-Verpleegkunde werken in de gezondheidszorg als verpleegkundige en ze deed een master tot Verpleegkundig Specialist. Maar ondertussen voltooide ze ook de 5-jarige HBO-opleiding Natuurgeneeskunde. Die achtergrond, in de reguliere en in de alternatieve gezondheidszorg, neemt ze mee in de winkel. Naast biologische producten is De Brink ook het verkooppunt voor supplementen en verzorgingsproducten, van leveranciers waar Sawa achter staat. Natuurvoeding De Brink bestaat al heel wat jaren: het is opgericht in 1990. Er zijn wisselingen geweest van eigenaar. Inmiddels is Sawa de vijfde eigenaar, nadat de vorige eigenaren de winkel zeventien jaren hebben bestierd. Sawa heeft in de aanloop naar de overname meegedraaid in de winkel aan de Brink 6.

De afgelopen maanden is Sawa bezig geweest met de voorbereidingen. Ze heeft contacten opgedaan met leveranciers die biologische producten produceren. “Echt fijn om te zien waar veel producten in de winkel vandaan komen”, zegt Sawa. “Bij Natuurvoeding De Brink proberen we zoveel mogelijk producten lokaal te kopen, en natuurlijk biologisch of biologisch-dynamisch. In onze winkel zijn de standaard levensmiddelen te koop zoals verse groente, fruit, zuivel, vlees, droogwaren, lekkernijen en daarnaast wasmiddelen, verzorgingsproducten, etc.” Ook is De Brink gespecialiseerd in supplementen. “We helpen u graag en adviseren hierover. De supplementen zijn veelal van natuurlijke oorsprong en wetenschappelijk onderzocht en onderbouwd.”

De winkel gaat open op donderdag 12 januari om 10 uur.