01 feb - 13:35 Haaksbergen - aangepast om 10:50

50 jaar geleden verkocht Anton Leferink zijn eerste typemachine

HAAKSBERGEN – Kantoorinrichter en IT-dienstverlener Leferink uit Haaksbergen bestaat vandaag 50 jaar. Het familiebedrijf  werd in 1969 door Anton Leferink opgericht als eenmanszaak. Anno 2019 is zoon Mark algemeen directeur en telt Leferink 120 medewerkers, verdeeld over vestigingen in Haaksbergen, Emmen en Deventer.

Vrijdag was de aftrap van een feestelijk jaar met een feestje voor leveranciers, medewerkers en gepensioneerde oud-collega’s. Daarbij werd teruggeblikt naar het moment 1969 toen Anton Leferink als leverancier van type- en rekenmachines begon onder de naam ‘Leferink Kantoorinstallaties’. ,,Al snel kwam daar kantoormeubilair bij, want die machines moesten wel ergens op staan, vertelt opvolger Mark Leferink. Die zegt trots te zijn op z’n vader. ,,Hij nam een risico door voor zichzelf te beginnen. Hij zag kansen in de markt en wist die te benutten. En dat is uitgegroeid tot onze huidige mooie organisatie.”

Mark trad in 2000 in dienst en nam in 2004 het bedrijf over van zijn vader. Bij het 35-jarig bestaan werkten er 125 mensen, verdeeld over vier productgroepen; meubilair, IT, kantoorartikelen en copiers. Ook Mark Leferink reageerde op veranderingen in de markt. Hij  besloot de kantoorartikelen te verkopen aan Staples en later de copier-tak aan PCI Nederland. ICT Spirit groeide gestaag en werd het grootste onderdeel. ,,Als gezonde onderneming zijn we klaar voor de toekomst. Dat maakt dit feest samen met ons gehele team zo waardevol voor mij persoonlijk.”

Foto: Bij Kantoorinrichter en IT-dienstverlener vieren ze feest. Het Haaksbergse familiebedrijf bestaat deze vrijdag op de kop af 50 jaar.