12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:25

Belevingstuin Veldmaat

HAAKSBERGEN РIn het voorjaar van 2018 ontstond het idee om de tuin aan de woonlocatie van de Nachtegaalstraat flink aan te pakken. Initiatief nemers  Nyncke Pieterson, Marjantine Eindhoven en Stichting Vrienden van de Nachtegaal wisten in het najaar 2019 deze geweldige belevingstuin te openen met de genodigde gasten.

Het realiseren van deze belevingstuin kon alleen door vele schenkingen, vrijwilligers, donaties en helpende handen. Door de goede samenwerking met allen die hun steentje hebben bij gedragen kunnen vooral nu in deze roerige tijden de bewoners van het woon-zorgcomplex toch heerlijk buiten vertoeven in de belevingstuin. De belevingstuin biedt een tal van mogelijkheden. De zintuigen worden geprikkeld, door oa. de schommel, de voelborden, het grasveld en de fontein. Ook staan de eerste bloemen in bloei. De eerste vlinders en bijen zijn er ook al gespot.

Doordat voor de bewoners de voor hun zo belangrijke structuur van dagbesteding, clubs en sporten nu moeten missen, is de belevingstuin een prettige plek om te vertoeven en worden ze uitgedaagd om in beweging te blijven.

Wij willen nogmaals, namens de bewoners van de woonlocatie een ieder danken voor de bijdrage.