12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:29

Coen Voorink maakt meest perfecte drone-foto

HAAKSBERGEN – Coen Voorink heeft de derde opdracht van de fotowedstrijd het Perfecte Plaatje gewonnen. Voorink maakte volgens de jury de mooiste drone-foto. Hij fotografeerde een hooiende tractor van bovenaf. De drone werd bestuurd door Sander Lagerwaard.

De opdracht van afgelopen week was een bijzondere omdat de kandidaten hun fotocamera niet hoefden te gebruiken. ,,De opdracht was een mooie dronefoto maken. De deelnemers moesten vooraf bepalen waar ze wilden gaan vliegen en ook enigszins inschatten wat er op de foto moest komen”, legt Erik de Just van Foto Vaarhorst uit, die het initiatief van de fotowedstrijd nam.  ,,Een foto voorbereiden die je nog niet kunt zien is lastig.” De foto van Coen Voorink kreeg uiteindelijk de beste beoordeling. Met een gemiddelde score van 8,3 werd de foto zeer hoog gewaardeerd door de jury. Daarmee doet Voorink weer goed mee in het klassement. Dat klassement wordt na 3 opdrachten aangevoerd door Ellis Middelhuis met een gemiddelde van 7,9, op de voet gevolgd door Jorien Stel met een 7,7. Ook de andere kandidaten doen nog goed mee. De deelnemers moeten in totaal 7 opdrachten volbrengen waarvan hun beste 6 cijfers tellen.

Weten hoe het afloopt? Kom dan 11 juli naar Theater de Kappen waar gedurende een avondvullend programma de uitslag bekend wordt gemaakt en waarna bijbehorende tentoonstelling wordt geopend. Entree slechts € 5,- en daarvoor krijgt u ook nog 2 consumpties.