13:00 Haaksbergen - aangepast om 10:33

Crowdfundactie help MBS coronatijd door

HAAKSBERGEN – Ook voor de MBS zijn het lastige tijden. Geen diensregeling, geen evenementen en arrangementen dus geen inkomsten. Dankzij een succesvolle crowdfundactie kan in ieder geval het reguliere onderhoud doorgaan. ,,Daar zijn we enorm mee geholpen.”

Gemma Boon fleurt er als directeur van de Museum Buurtspoorweg helemaal van op als ze vertelt dat de inzet van 10.000 euro ruimschoots is gehaald als deze vrijdag ten einde loopt. ,,Dit heeft de MBS nodig om de mensen van het onderhoud hun werk te kunnen laten doen. Dat werk moet doorgaan om er klaar voor te zijn als het seizoen weer begint en we tegen die tijd hopelijk weer mogen rijden. Zonder opbrengst uit de crowdfunding waren deze onderhoudskosten uit een ander potje betaald. Daarmee had de MBS ingeteerd op haar financiële  buffer die toch al niet heel groot is en wordt het steeds lastiger om onverhoopte tegenvallers op te vangen.”

Het doet haar zeer om te zien hoe weinig ritten er afgelopen jaar zijn gereden met de treinen van de MBS. Ook het arrangementsvervoer van groepen was minimaal wegens corona. Gemma Boon maakt zich uiteraard zorgen om de nabije toekomst, maar is tegelijkertijd een positief ingestelde vrouw die anderen weet te inspireren en motiveren en zoveel hartverwarmende reacties kreeg op een oproep om te doneren voor het winteronderhoud bij de MBS dat ze een crowdfunding begon.

,,De afgelopen maanden hebben we veel donaties ontvangen. De MBS valt niet zomaar om en we zullen echt wel weer rijden zodra dat kan. Maar als dit nog veel langer duurt, wordt het wel steeds lastiger om datgene te bieden wat de mensen van ons gewend zijn. In april gaat het nieuwe seizoen van start en hopelijk kunnen we dan rijden volgens de normale dienstregeling en onze groepsarrangementen voor bedrijfsuitjes en bijeenkomsten weer aanbieden.”

Directeur Gemma Boon zeer content met crowdfunding.  Foto: ©Marita Steggink