01 mei - 14:00 Haaksbergen - aangepast om 15:07

Diefstal van accu’s en displays van elektrische fietsen

De laatste weken komt het regelmatig voor dat er accu’s en displays van elektrische fietsen worden gestolen, voornamelijk in het centrum van Haaksbergen. Verwijder daarom, indien mogelijk, de fietsaccu en de display van uw elektrische fiets. Uw fiets is zonder accu en display namelijk niet meer te gebruiken als elektrische fiets.
Voorkom diefstal van uw E-bike of onderdelen van uw fiets.

Nederland is een echt fietsland. Maar er worden helaas ook veel fietsen en e-bikes gestolen. Het is vervelend en lastig als uw fiets/e-bike gestolen is. Tref maatregelen, zodat uw fiets/e-bike een aanzienlijk kleinere kans heeft om gestolen te worden.

Het klinkt logisch, maar zet uw fiets/e-bike altijd op slot, ook als u maar even weg bent. We zien vaak dat mensen even een winkel binnen gaan en vergeten hun fiets af te sluiten. .
Fietsendieven zijn vaak alert, houden zich op in de omgeving en zien hun kans als ze hebben opgemerkt dat de fiets niet is afgesloten of uw display nog bevestigd is, terwijl u even een winkel binnen loopt.

Als uw fiets/e-bike is gestolen doe dan altijd aangifte bij de politie. Dit kunt u digitaal doen via www.politie.nl. U heeft hiervoor een Digi-d code nodig. Indien u liever persoonlijk aan-gifte wilt doen maak dan een afspraak voor het doen van aangifte en neem zoveel mogelijk gegevens van de fiets mee naar het bureau. .

Als u een aankoopnota heeft zien we deze graag, hier staan alle relevante gegevens op van uw fiets zoals: merk, type, kleur, frame- of chipnummer, serienummer ect.