08:08 Haaksbergen - aangepast om 11:03

Henk van Dorth (60) stopt met Autobike

HAAKSBERGEN – Garagebedrijf Autobike stopt na 20 jaar te bestaan in Haaksbergen. Eigenaar Henk van Dorth sluit half juli eerst de werkplaats en vervolgens in september ook de winkel aan de Greune 34. ,,Klanten kunnen straks om de hoek terecht bij Autoservice Haaksbergen.”

Dat Henk zijn klantenbestand bij Dennis Bouwmeesters en Joey Weegerink van Autoservice Haaksbergen heeft onder kunnen brengen, is voor hem een hele geruststelling. ,,Je wilt het je klanten graag makkelijk maken en Autoservice Haaksbergen is een fijn bedrijf met veel kennis en deskundigheid in huis. Bovendien zitten Autobike en Autoservice Haaksbergen hier bij elkaar om de hoek en je vindt dus gegarandeerd de weg.” Bovendien kennen de ondernemers elkaar en weet Van Dorth wie en wat hij aanprijst. ,,Dat maakt deze keuze extra makkelijk.”

Van Dorth gaat het met zijn 60 jaar en tijdenlang 6 dagen per week hard werken rustiger aan doen. ,,Het wordt tijd voor andere belangrijke zaken in het leven, zoals bijvoorbeeld fijn op pad gaan met mijn kleinzoon en meer bezig te zijn met  m’n grote hobby, het over motorrijden. Dat is er al die jaren veel te weinig van gekomen.”

Het pand is inmiddels verkocht en Henk blikt terug op een mooie periode die begon als franchisenemer van mobiliteitsspecialist Automat aan de Eibergsestraat in het pand-Lohuis. ,,Daar groeiden we op een gegeven moment compleet uit onze jas en zijn toen naar deze plek hier op de Greune verhuisd.” Autobike voerde naast de winkel een breed servicepakket voor auto, camper, motor en scooter. Henk van Dorth heeft het pand inmiddels verkocht.

,,Voordat de deur definitief in het slot valt, willen we als team Autobike Haaksbergen alle klanten bedanken voor het vertrouwen en de prettige samenwerking in al die jaren. We hebben het graag gedaan.”

Fotoonderschrift: Henk van Dorth (60) sluit na 20 jaar zijn zaak Automat op de Greune. ,,We gaan meer tijd maken voor andere belangrijke zaken in het leven.” (Foto: Weekblad Rond Haaksbergen).