15:44 Haaksbergen - aangepast om 15:45

Kampioenen PV De Vale Doffer 2021

HAAKSBERGEN – Het vliegseizoen voor de duiven zit er al 2 maand op. De kampioenschappen zijn inmiddels bekend. Vandaar dat onze kampioenen in het zonnetje worden gezet. De komende weken zal ik steeds een kampioen aan u voorstellen en daarbij de gewonnen kampioenschappen benoemen.

Deze week: Mannes Pijffers.

Deze bebaarde pensionado die voorheen werkzaam was als timmerman in de bouw is inmiddels al 2 jaar lid bij onze club De vale Doffer. Omdat ook zijn zwager Andre Siegerink hier al lid is, kan tijdens verjaardagen van de familie Siegerink en Pijffers lekker doorgemolken worden over wie de beste duiven heeft. De rustige Mannes Pijffers is een man waar altijd een beroep op kan worden gedaan: helpen bij het inkorven, laden van de manden in de wagen, timmerklusjes, etc. Mannes zegt geen nee.

Mannes Pijffers is de man van de lange adem, zijn duiven in ieder geval wel. Ondanks dat er elke vlucht door Mannes wordt ingekorfd, ligt zijn passie bij de fondvluchten. Maar ook de jongeduivenvluchten hebben zijn aandacht. Dat dit hem geen windeieren legde, blijkt uit de dit jaar behaalde kampioenschappen in onze club. Gefeliciteerd Mannes met je behaalde successen.