11:19 Haaksbergen - aangepast om 11:20

Leerlingen fit de zomervakantie in

HAAKSBERGEN – Met het themacertificaat Bewegen & Sport heeft het Assink Lyceum een spetterende activiteitenweek georganiseerd en gaan leerlingen van de locatie Van Brakelstraat fit de zomervakantie in.

De locatie aan de van Brakelstraat van Het Assink lyceum heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat de school zien dat ze voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. ,,Met elkaar zijn we trots op dit behaalde resultaat, laat sportdocent Patrick Noordink weten.” Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. ,,Zo zorgen we voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.”

De leerlingen hebben het schooljaar sportief afgesloten. Lange tijd was er weinig tot niks mogelijk in verband met het coronavirus. ,,Gelukkig kwamen de versoepelingen op tijd waardoor er een fantastische zogenoemde activiteitenweek als afsluiting georganiseerd kon worden. Leerlingen van leerjaar 1,2 en 3 hebben een programma gekregen met verschillende activiteiten zoals Waterskien, bubbelbal, lasergamen, boogschieten, skeeleren, outdoor, tennis, beachvolleybal, zwemmen, kanovaren en nog veel andere spellen. Op deze manier gaan de leerlingen wel heel fijn de zomervakantie in.”