12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:44

Nationale stoomtreindag bij Museum Buurtspoorweg

HAAKSBERGEN – Op donderdag 30 mei haalt MBS al haar stoomlocomotieven uit de loods en rijden ze volgens een uitgebreide dienstregeling van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug. De stoomlocomotieven worden ingezet met verschillende soorten historische rijtuigen van coupé rijtuigen tot derde klasse rijtuigen met Spartaanse langsbanken. Je kunt tijdens de rit lekker door de trein lopen en als de conducteur langs komt mag je je eigen kaartje knippen! Of loop eens helemaal naar voren om de locomotief in actie te zien! Daarnaast zijn er diverse activiteiten op zowel station Haaksbergen als station Boekelo.

Station Haakbergen

Touwslagerij Van Sark komt een eeuwenoude ambacht demonstreren. Het slaan van touw zit al ruim 7 generaties in de familie en wordt deze dag aan het publiek getoond. Kinderen kunnen tegen een kleine vergoeding onder begeleiding hun eigen springtouw maken. Ook  is er een unieke verkoop van (nostalgisch) speelgoed bij MBS. Sla je slag in onze speelgoedtent. Al vanaf € 1,- is er veel leuk speelgoed te koop. Van blikken klikbeestjes tot bromtollen en van kleine spelletjes tot bellenblaas. Daarnaast zijn er diverse Thomas de Trein artikelen ook heel aantrekkelijk geprijsd deze dag!

Techniekmuseum Oyfo is met een stand aanwezig en komt met een leuke en leerzame workshop solderen voor kinderen. Onder de juiste begeleiding gaan ze aan de slag met de soldeerbout en maken al snel de mooiste dingen!

Uitgebreide horeca voor de stevige trek! Naast ons vaste aanbod in de Goederenloods is er deze dag ook een overheerlijk broodje hamburger verkrijgbaar. Vers voor u gebakken door twee van onze enthousiaste vrijwilligers.

Station Boekelo

Vele, verschillende modelbanen. Onder andere onze vast baan Zuiderspoor Enschede, waar je elke keer weer nieuwe dingen ontdekt. Daarnaast kun je ook de gigantische baan van de LGB-freunde uit Niederrhein bewonderen en is Thomas de Trein als modeltrein te vinden.

Onze jongste bezoekers kunnen zich uitleven in onze speciaal ingerichte speelwagon. Hierin staan diverse leuke speeltafels en vind je er een heuse mini-bioscoop.