03 jul - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 12:42

Nederlandse en Duitse kinderen leren samen over de oorlog

Project Paus Joannesschool Anne Frank Realschule

HAAKSBERGEN – De Paus Joannesschool kreeg vorige week een groep van twaalf leerlingen van de Anne Frank Realschule uit Ahaus op bezoek. De Duitse kinderen kwamen naar Haaksbergen om meer te leren over de Tweede Wereldoorlog en de kennis van het Nederlands op te krikken.

De scholieren hebben Nederlands als keuzevak. De uitwisseling tussen beide scholen is nieuw. Leerlingen van groep acht van de Paus Joannesschool gingen samen met de Duitse scholieren aan de slag. Er was onder meer een rondleiding langs oorlogsmonumenten in Haaksbergen en ‘s middags werden gezamenlijk posters gemaakt. De scholen willen de posters ophangen in het gemeentehuis van Haaksbergen en partnerstad Ahaus. Deze eerste uitwisseling is mogelijk dankzij een gift van Lions Haaksbergen en Lions Nordwest-Münsterland.

Als het aan de docenten ligt, blijft het niet bij een eenmalig bezoek. ,,Het zou mooi zijn als elk schooljaar de Haaksbergse kinderen een dag naar Ahaus komen en wij een dag naar Haaksbergen gaan”, zegt docente Manon Laumann-Kemper van de Anne Frank Realschule uit Ahaus. Leraar Niek Engelbarts van de Paus Joannesschool is het met haar eens.