12 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:04

Pleinconcert Amicitia Platina

RIETMOLEN – In het kader van haar 70 jarig jubileum geeft muziekvereniging Amicitia Rietmolen dit jaar een reeks concerten onder de noemer “Amicitia Platina”. Het jubileum jaar is geopend met het succesvolle concoursconcert. Zaterdag 15 juni staat een sprankelend concert op het kerkplein in Rietmolen op het programma.

Onder het genot van een drankje kan men luisteren naar herkenbare muziek en zang. Dit concert is in de openlucht en heeft een ongedwongen sfeer. Dit maakt het uitermate geschikt voor kinderen, er is voldoende ruimte om te dansen en te spelen. Het jeugdorkest zal onder andere de werken “Reggae, Blues, Tap dance” en “A Million Dreams” ten gehore brengen.  Dat samen muziek maken super leuk is, laten ze zien met het nummer “Jungle Book” waarbij de harmonie met de jeugd mee mag spelen.

Dat je met melodisch slagwerk uitstekend kunt ‘rocken’ zal de malletband bewijzen. Zanger Henri ter Braak waagt zich samen met de malletband aan “It’s my life” van Bon Jovi. Tevens zal de malletband de adem van het publiek trachten te benemen met het nummer “Atemlos”. De harmonie maakt het muzikale feestje compleet door onder andere muziek van Queen, Abba en Adele ten gehore te brengen. Uiteraard mag er tijdens het concert uit volle borst mee gezongen worden.

Dat Amicitia talent in huis heeft zal de 18-jarige Emiel ten Have laten horen. Tijdens het concert speelt hij samen met het harmonieorkest één van de werken waarmee hij op 1 juli zijn D-examen saxofoon hoopt te behalen. Het D-examen is het hoogst haalbare diploma dat gehaald kan worden door amateur muzikanten, aldus Hugo Blankvoort voorzitter van Amicitia. Dat Emiel zijn D-examen mag gaan afleggen is een hele prestatie die vele jaren studeren in beslag heeft genomen. Amicitia wenst Emiel heel veel succes en vooral heel veel plezier toe.

Het concert begint om 19.00 uur, de toegang en een kopje koffie is gratis. Een vrije gift na afloop van het concert is van harte welkom.