14:15 Haaksbergen - aangepast om 14:15

Politieberichten Haaksbergen week 05/06

VRIJDAG 4 februari 2022
Kreeg de politie het verzoek om te gaan naar een woning aan de Kalter, waar iemand van de thuiszorg de woning niet in kon. De 100 jarige bewoonster was vermoedelijk gevallen en had de alarmknop ingedrukt. Thuiszorg had een sleutel maar kon de deur niet openen, omdat de sleutel aan de binnenkant van het slot zat. Een politieagent heeft met een baksteen de onderste ruit van de voordeur ingeslagen, waarna middels handreiking het slot van binnenuit geopend kon worden. De 100 jarige bewoonster werd samen met de thuiszorg weer in de benen geholpen.

Werd er aangifte gedaan van diefstal van een grijze elektrische fiets, merk Sparta, type A-SHINE M8B. Deze stond aan de Spoorstraat voor Gall & Gall en de Jumbo en is omstreeks 12.15 uur gestolen. Van de dader zijn camerabeelden en de politie stelt een nader onderzoek in.

Kreeg de politie de melding dat er rook vanuit een juwelierszaak aan de Spoorstraat zou komen. Aldaar hing er inderdaad rook, maar geen brandlucht. Bleek dat de rookgenerator per abuis geactiveerd was.

Wilde een 46 jarige man uit Haaksbergen zijn YouTube Premium abonnement opzeggen. Via Google dacht hij de juiste site van YouTube gevonden te hebben. De 46 jarige liet vervolgens op verzoek zijn ID bewijs zien en gaf zijn persoonlijke gegevens door inclusief de 4 laatste cijfers van zijn creditcard. Hierna werd er 600 euro van zijn creditcard afgeschreven en bleek er sprake te zijn van oplichting.

ZATERDAG 5 februari 2022
Vond er een conflict plaats aan de Vincentstraat waarbij een mes getrokken was. Toen de politie ter plaatse kwam was het mes al weggelegd en de situatie weer rustig.

Werd er aangifte gedaan van diefstal van een grijze Gazelle herenfiets bij een bushalte aan de Dr. Prinsstraat.

ZONDAG 6 februari 2022
Vonden er geen incidenten plaats in de gemeente Haaksbergen, waarbij de inzet van de politie nodig was.

MAANDAG 7 februari 2022
Werd er geklaagd over automobilisten die met hoge snelheden en knallende uitlaten over de Goorsestraat zouden racen. Deze locatie zal bij een volgende verkeerscontrole van de politie Haaksbergen meegenomen worden.

DINSDAG 8 februari 2022
Kreeg de politie klachten over een zwerver die door de Kortenaerstraat liep, spullen van de grond opraapte en bij mensen voor de voordeur stond. Vermoedelijk is dezelfde zwerver ook op het Bonifatius kerkhof geweest, waar hij een vuurtje aan het stoken was bij het oorlogsmonument. Daar is hij weggestuurd.

WOENSDAG 9 februari 2022
Kreeg de politie de melding, dat er zich een vreemde man ophield bij sporthal de Trefkoel in Buurse. Stond met de broek op de enkels. De vreemde man was weggefietst, had een trui van een beveiligingsbedrijf aan en versleten schoenen waar de tenen doorheen kwamen. De meldster en een vriendin bleven er achteraan rijden en gaven de positie door aan de politie. De 40 jarige man uit Goutum werd door de politie aangetroffen op de hoek Ammeloeweg / Zoddebeekweg. De 40 jarige was erg warrig bij het aanspreken. En gaf aan op weg te zijn van Lochem naar Winterswijk. De hulpverlening werd ingeschakeld en deze hebben zich ontfermd over de 40 jarige.

Werd de politie gestuurd naar de Spoorstraat, alwaar een aanrijding met letsel had plaats gevonden. Bleek dat een 16 jarige met de fiets op dezelfde rotonde reed en rechtdoor wilde, de automobilist dacht dat de fietser ook rechtsaf wilde net als hij zelf. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 16 jarige fietser viel, de bestuurder van de auto schrok en gas gaf in plaats van te remmen. Hierdoor reed de automobilist over de fietser heen, die vervolgens in de ambulance werd vervoerd naar het MST te Enschede. Wonder boven wonder bleef de 16 jarige ongedeerd en was er geen letsel te zien op de röntgenfoto’s. Het rijbewijs van de 87 jarige werd ingevorderd, zodat het CBR onderzoek kan doen naar de rijgeschiktheid.

DONDERDAG 10 februari 2022
Werd een 67 jarige inwoner van Haaksbergen zogenaamd gebeld door een medewerkster van de ING bank met de melding dat zij werd gehackt. De 67 jarige moest inloggen in de App van de ING en controleren of er geen ronde cijfers bij de ‘bij/afschrijvingen’ stonden. Er werd ook gevraagd of zij al eerder te maken had gehad met ‘Whatsapp fraude’ en of zij vaak door Energiemaatschappijen werd gebeld. De medewerker zei dat de 67 jarige niet de inlogcode mocht vertellen. En er moest geld van de spaarrekening naar de lopende rekening worden overgemaakt. In de tussentijd had de 67 jarige een e-mail ontvangen, met een ING betaallink, om 999 euro over te maken naar een onbekend rekeningnummer. Als de hack voorbij was, zou dit bedrag direct weer op de rekening teruggestort worden.

Toen de 67 jarige probeerde om de betaling te voltooien werd haar ING app geblokkeerd en moest zij contact opnemen met de ING bank.  Van de zogenaamd medewerkster moest zij het nogmaals op haar telefoon proberen en werd zij ook gebeld op haar vaste telefoonlijn. Dit telefoonnummer had de 67 jarige zelf aan haar gegeven. De ING app was inmiddels ook al op de telefoon geblokkeerd. En de betaling kon dus niet uitgevoerd worden. De 67 jarige moest contact opnemen met de ING om alles weer te ontgrendelen. En ze zouden haar op een later tijdstip dezelfde dag nog terugbellen. Dit is niet gebeurd.
Na contact met de ING bank bleek dat zij slachtoffer was geworden van fraude. Het is de daders echter niet gelukt om geld van haar rekening af te boeken.

Bron: Politie Haaksbergen