08:51 Haaksbergen - aangepast om 08:51

Politieberichten Haaksbergen week 12/13

VRIJDAG 25 maart 2022
Kreeg de politie de melding om te gaan naar een supermarkt aan de Spoorstraat. Aldaar had een winkeldiefstal plaatsgevonden. Een winkelmedewerker had gezien dat  een vrouw een fles wijn in de handtas had gestopt t.w.v. 1.99 euro. Bij de kassa rekende zij twee andere producten af, maar niet de wijn.
Hierop werd zij aangesproken en in de tas gekeken met haar toestemming. Fles wijn werd aangetroffen, waarna zij mee werd genomen naar kantoor in afwachting van politie. Door de politie werd de 49 jarige vrouw uit Haaksbergen aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. Na verhoor werd zij met een dagvaarding heengezonden.

Kreeg de politie het verzoek om te rijden naar de Ammeloeweg ivm een schoorsteenbrand. Aldaar was de brandweer al bezig met blussen. Schade bleek mee te vallen. Eigenaar van het perceel gaf aan dat de schoorsteen recent nog geveegd was. Na de schoorsteenbrand kreeg de politie de melding van een grote brand aan de Zoddebeekweg. Nog onbekend wat. Bleek dat een grote groep personen honderd m2 snoeiafval aan het verbranden was. Ivm een stookverbod van kracht in de gemeente Haaksbergen werd deze brand geblust door de brandweer.

Kreeg de politie melding van valwild aan de Oliemolenweg. Ter plaatse gekomen bleek een reebok de rechtervoorzijde van een auto te hebben geraakt. Ree lag in de sloot. Bij toenadering sprong de ree op en rende verder het bos in. Contact werd opgenomen met een jachtopzichter, kwam ter plaatse met warmtebeeldcamera. Ree bleef weglopen. En de jager kon geen schot krijgen. Ook onbekend gebleven hoe gewond het dier uiteindelijk was. Na een half uur werd de zoektocht gestaakt.

ZATERDAG 26 maart 2022
Kreeg de politie melding dat een vrouw van de fiets was gevallen op de parkeerplaats aan de Stationsstraat. Ter plaatse zat de 81 jarige vrouw uit Haaksbergen op de grond met wat omstanders die haar hielpen. Zij had een bloedende hoofdwond en last van knieën en rug. Verklaarde haar evenwicht verloren te hebben. Politie heeft met omstanders  eerste hulp verleend in afwachting van de ambulance. De vrouw is vervolgens samen met haar partner naar het MST te Enschede gegaan.

Kreeg de politie de melding dat iemand te water was geraakt met zijn scootmobiel aan de Wargerinksweg. Bleek dat een 73 jarige man uit Haaksbergen in zijn scootmobiel zat en reed op een onverharde weg langs een sloot, omdat zijn hond weg was gelopen. Hij is toen in het water beland. Door omstanders uit het water gehaald en door ambulancebroeders nagekeken en naar huis gebracht. Brandweer heeft de scootmobiel uit het water gehaald. De 73 jarige maakte het verder goed.

Kreeg de politie meerdere meldingen over problemen tussen bewoners aan de Spanbeddestraat. Dit bestaat oa uit geluidsoverlast en het gooien van eieren tegen de ramen.

ZONDAG 27 maart 2022
Zag de politie een bekende 34 jarige van hun uit Haaksbergen rijden in een auto op de Goorsestraat. Bij controle bleek dat de speekseltest positief was op cocaïne en amfetamine. Hierop werd de 34 jarige aangehouden en overgebracht naar de politiepost te  Haaksbergen voor een bloedproef.

Kreeg de politie opnieuw melding dat een bewoner uit de Spanbeddestraat eieren tegen een raam had gegooid.

MAANDAG 28 maart 2022
Deed een 42 jarige man uit Haaksbergen melding van bedreigingen door een 36 jarige kennis van hem uit Hengelo. Door de politie te Hengelo werd de 36 jarige bezocht in zijn woning. De 36 jarige ontkende de bedreigingen gepleegd te hebben, wel bleek hij nog 4 dagen gevangenisstraf te hebben openstaan. De 36 jarige werd daarop aangehouden en ingesloten in het arrestantencomplex te Borne.

Kreeg de politie het verzoek om te gaan naar een B&B aan de Beckummerweg, aldaar was een man binnen komen lopen welke een kamer zou hebben geboekt. De eigenaar was echter niet te bereiken. Toen de politie kwam, werden zij aangesproken door twee gasten welke de man hadden aangetroffen binnen in het pand. Bleek een 41 jarige uit Arnhem te zijn, die bekend was bij de politie. De 41 jarige was wezen stappen in Enschede en Duitsland en door een taxi afgezet in Haaksbergen om daar te overnachten. De eigenaar van de B&B werd wakker gemaakt en door hem werd besloten om de 41 jarige geen kamer te geven. De politie bracht de 41 jarige vervolgens naar het NS station te Hengelo om daar de eerste trein te pakken.

DINSDAG 29 maart 2022
Kreeg de politie melding van een onwel persoon aan de Beatrixstraat. Toen de politie ter plaatse kwam was de ambulance al aanwezig en was men bezig met een reanimatie. De 45 jarige bewoner werd met spoed overgebracht naar het MST te Enschede.

Een 18 jarige jongeman uit Rekken was op de Munsterdijk onwel geworden op de tractor. En aan het einde van het weiland in een sloot tussen weide en erf tot stilstand gekomen. Was buiten kennis maar ademde wel. De ambulance was gelijk ter plaatse met de politie. De 18 jarige werd onderzocht in de ambulance en overgebracht naar het MST te Enschede.

WOENSDAG 30 maart 2022
Controleerde de politie een 38 jarige bestuurder uit Haaksbergen op de Cornelis Trooststraat. Bij aanspreken rook de politie meteen een alcohollucht. Een blaastest werd afgenomen. Met als indicatie dat de 38 jarige teveel alcohol had genuttigd. Aan de politiepost te Haaksbergen werd een ademanalyse afgenomen met als resultaat 365 ug/l. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

DONDERDAG 31 maart 2022
Vond er aan de Hengelosestraat een conflict plaats tussen een Litouwse vrachtwagenchauffeur en een 80 jarige agrariër uit Haaksbergen. Volgens de vrachtwagenchauffeur had de 80 jarige met zijn tractor schade veroorzaakt bij het uitladen van big bags. Volgens de 80 jarige waren de hendels van de big bags versleten en was de ontstane schade niet zijn schuld. Na bemiddeling door de opdrachtgever werd besloten om het schadebedrag van 150 euro op zijn factuur te zetten.

Bron Politie Haaksbergen