28 apr - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 20:18

Rietmolen krijgt broodnodige nieuwbouw

RIETMOLEN – Jarenlang zijn er al plannen om de woningbouw in Rietmolen een nieuw impuls te geven. En in dat kader is er goed nieuws. Onlangs besloot de gemeente Berkelland positief  om de bouw van vier woningen en drie appartementen mogelijk te maken op de locatie van café Van Otten in Rietmolen. De woningen worden achter op het terrein aan de Schipbeek gerealiseerd. De appartementen komen boven het café van Otten; het café an sich blijft  op die manier ook gebruikt. Het plan kwam op initiatief van de eigenaar en Aannemersbedrijf Kormelink tot stand en wordt uitgevoerd met initiatiefnemer Bouwbedrijf Rob Spikker van het naastgelegen project de Maalderij.

De vraag naar nieuwbouwwoningen in Rietmolen is niet nieuw en ook zeker niet ‘vreemd’. Sterker nog; de vraag naar woningen binnen (de kleinere) dorpen in omliggende omgevingen neemt meer en meer toe. Het grote probleem is echter dat er weinig doorstroom is, waardoor mensen elders gaan rondkijken. Zonde: de vergrijzing neemt toe en jonge mensen trekken weg.

Direct naast de locatie Maalderij ligt café Van Otten; alom bekend in Rietmolen. Hoewel het café een belangrijke functie heeft voor het dorp, is dat voor het achtergelegen terrein een ander verhaal. Daarom keek de eigenaresse naar mogelijkheden om hier een andere invulling voor te bedenken. Toen de nieuwplannen over de Maalderij-locatie duidelijk werden, ontstond daar een kans. En deze kans pakte goed uit. De betrokken partijen Kormelink, Van Otten enerzijds en Rob Spikker als initiatiefnemer van het plan de Maalderij anderzijds maakten gezamenlijk een plan voor de totale transformatie van de nieuwbouwlocatie met vier nieuwbouwwoningen en drie appartementen in de bovenwoning van het café. De gemeente Berkelland stemde positief in met het plan. Samen met het naastgelegen plan ontstaat er een transformatie, waarbij er in totaal acht  nieuwwoningen en negen  appartementen worden gerealiseerd.