14:53 Haaksbergen - aangepast om 14:53

Samenvatting op TV Oost

Bon Boys medekoploper na 1-0 zege op Suryoye

HAAKSBERGEN – Je hebt altijd van die tegenstanders die bijna elk seizoen dwarsliggen. Zondag rekende Bon Boys eindelijk eens af met zo’n zogenaamde angstgegener. Thuis tegen Suryoye werd het 1-0, waardoor de ploeg van trainer Matthijs Blijham zich naast Germanicus aan de kop van de ranglijst meldde. Op 10 december staan de koplopers tegenover elkaar op De Greune. Een samenvatting van de 1-0 zege zondag was te zien bij De Oosttribune op TV Oost. Het was de tweede keer dat TV Oost dit jaar bij Bon Boys was. Ook in de nacompetitie tegen Oldeholtpade in het voorjaar was de regionale zender op bezoek voor een samenvatting. Voor Bon Boys betekende de 1-0 winst op Suryoye alweer de vijfde zege op rij. De ploeg verspeelde alleen op de tweede speeldag twee punten bij Dalen. De overige duels werden allemaal in winst omgezet. Op basis van een beter positiespel had Bon Boys de overhand in de eerste helft, maar tot echte grote kansen leidde dat niet. Een baalmoment was er vlak voor rust toen aanvoerder Milan Bultman geblesseerd raakte en niet verder kon. Na de pauze volgde de beste fase van Bon Boys. De ploeg begon sterk aan de tweede helft en drukte Suryoye terug. De beloning volgde al snel. Na een heerlijk passje met de buitenkant van de voet zette Rutger Scharenborg Just Leferink aan het werk en die behield vanuit een moeilijke hoek de rust en het overzicht: 1-0. Het bleek uiteindelijk de winnende treffer te zijn. In de tweede helft maakte aanvaller Jeffrey Zijlstra zijn eerste minuten van het seizoen.

De spits is hersteld van een breukje in de voet. Bon Boys speelt zondag om 14 uur uit tegen Twedo uit Veenoord in Drenthe.