11:23 Haaksbergen - aangepast om 11:23

Unieke Euregio fietstocht van gezamenlijke wielerclubs

HAAKSBERGEN – De Haaksbergse Toer- en Fietsclub (HTFC), wielervereniging De Stofwolk uit Eibergen en het Duitse RSC Stadtlohn 1968 hebben de handen ineen geslagen voor een geheel nieuwe en unieke toertocht door de Eurego: de de KCC Euregio Gravel Ride. De eerste editie staat voor 22 september gepland.

Voor wielerliefhebbers die graag buiten de gebaande paden willen treden is dit weer een geheel nieuwe uitdaging. Volgens oud-beroepsrenner Rob Kleinsman en een van de stuwende krachten achter het evenement is de opzet van de KCC Euregio Gravel Ride breed getrokken. ,,Je kunt uiteraard met zo’n nieuwe gravelbike en mountainbike meedoen, maar uitgangspunt is dat je ook met een normale racefiets deze route kunt afleggen. De rit is dus niet alleen geschikt voor de meest getrainde wielerliefhebbers, maar ook voor de fietsliefhebber, die wil genieten van het natuurschoon. Naast de tocht van 116 kilometer is er daarom ook een versie van 55 kilometer.”

De KCC Euregio Gravel Ride is een fonkelnieuw evenement op de wielerkalender in deze regio. ,,De Euregio leent zich bij uitstek voor een fietstocht als deze. Met een landschap van bossen, akkers, heuvels en verborgen historische smokkelroutes. Hier heb je soms echt nog het gevoel dat je als enige op weg bent. Dat jij alleen dit stukje land aan het ontdekken bent, waarbij we de mooiste stukjes Twente, Achterhoek en het aangrenzende Duitse Münsterland voorbij komen.”

Opmerkelijk is de grensoverschrijdende samenwerking tussen de drie genoemde wielerverenigingen. Kleinsman: ,,Deze clubs bestaan stuk voor stuk uit fietsers die al jaren meelopen en zodoende de leukste fietsroutes kennen. Ervaren fietsers Gerrit Huurneman uit Haaksbergen en zijn Duitse collega-wielrenner Uli Benke hebben uit hun collectie fietsroutes een fraaie selectie gemaakt. De KCC Euregio Gravelride toont het mooiste wat Twente, de Achterhoek en het Duitse grensgebied op wielergebied in huis hebben.”