10:01 Haaksbergen - aangepast om 10:04

Verkiezing Beste Buur Bokaal in 2021

HAAKSBERGEN – Dit jaar is het in álle Twentse gemeenten mogelijk om een buurman of -vrouw te nomineren voor de Beste Buur Bokaal. In dit vierde jaar van deze verkiezing zijn alle 14 Twentse gemeenten actief.

Nomineren

Alle inwoners van Twente kunnen een Beste Buur nomineren via de website www.bestebuurbokaal.nl. Daar kiezen ze de gemeente waar de Beste Buur woont en vullen ze het formulier in. Vooral de reden waarom iemand een Beste Buur Bokaal verdient, is belangrijk. De Beste Buur Bokaal is een samenwerking van woningcorporaties (waaronder Domijn), huurdersorganisaties, gemeenten en welzijnsorganisaties. Nomineren kan tot 16 augustus. Op Burendag (dit jaar op 25 september) maken de organisatoren per gemeente de winnaars bekend.

Samen

De samenwerkende partijen geloven dat omzien naar elkaar bijdraagt aan prettig wonen, een goede gezondheid en een veilig en actief leefklimaat. Juist in deze bijzondere tijd waarin iedereen met beperkingen te maken krijgt, is het belangrijk om er voor elkaar te zijn, om oog te hebben voor elkaar.

Jury

Alle inwoners uit de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden komen in aanmerking voor Beste Buur Bokaal. Wel moet iemand worden voorgedragen door iemand anders. Dat kan heel eenvoudig via www.bestebuurbokaal.nl. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt. De jury bestaat meestal uit vertegenwoordigers van de woningcorporatie, de huurdersorganisatie, gemeente en welzijnsorganisatie.

Uitreiking en prijs op Burendag

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt ieder jaar plaats op de jaarlijkse Burendag. Dit jaar is dat op zaterdag 25 september. Iedere gemeente organiseert de uitreiking op een eigen manier.
In Enschede, Losser en Haaksbergen reikt de burgemeester de bokaal uit. Ook de prijzen voor de winnaars verschillen. Een bokaal is vaak wel een vast onderdeel van de prijs. Verder proberen gemeenten de winnaar een prijs te geven die bijdraagt aan ontmoeting en noaberschap.