26 mrt - 10:29 Haaksbergen - aangepast om 10:29

verslag HSC-Hercules

Verslag door Rene Waning

Door de derde overwinning op rij is HSC’21 aanbeland in het linkerrijtje. Dat betekent nog zeker niet dat HSC’21 nu ook veilig is, maar de degelijke zege op bezoek bij Hercules is wel een heel belangrijke in de strijd om handhaving.

Beide teams hadden de laatste twee duels gewonnen en dus was het de vraag wie van de twee de reeks voort kon zetten. Voor rust maakte de thuisclub daar de meeste aanspraak. Heel veel grote kansen speelden de Utrechters niet uit, maar Hercules had wel een overwicht en was het meest dreigend.

HSC’21 kwam echter uitstekend uit de kleedkamer. Het profiteerde optimaal van een moment van onachtzaamheid en counterde knap naar de 0-1. Een mooie steekpass van Wessel Witbreuk werd door Bas ter Hogt prachtig afgerond. De voorsprong deed HSC’21 goed en Hercules slaagde er nauwelijks nog in gevaar te stichten.  HSC’21 kon afwachten en vanuit de counter de wedstrijd proberen te beslissen, maar de kansjes die daar uit voort kwamen werden niet verzilverd. In de slotfase maakten de groenwitten het zichzelf nog even lastig, nadat Bas ter Hogt een directe rode kaart incasseerde, maar ook met tien tegen elf bleef de ploeg overeind.

Opstelling: Brammer, Veensma, Grondman, Caglar Uguz, Engberink, Derksen, Babologlu (67. Schutte), Bas ter Hogt, Van der Weide (89. Schrijver), Witbreuk, Ottink (81. Postma).