10:01 Haaksbergen - aangepast om 10:01

Winst HSC’21 bij Kampong

HAAKSBERGEN – HSC’21 moest zondag spelen bij Kampong in Utrecht. Deze club is vorig jaar gepromoveerd naar de Derde Divisie. Grote vraag bij HSC’21 is of men zich kan herstellen na een gelijk spel en twee nederlagen. Ook moest de trainer Daniël Nijhof meerdere aanpassingen doorvoeren i.v.m. meerdere blessures (o.a. Ottink en Schepers), een geschorste Sten Brand en andere keuzes.

In het begin van de wedstrijd was HSC’21 de betere maar de grootste kans was toen voor Kampong. Na een half uur voetballen werd Wessel Witbreuk gevloerd in het strafschopgebied en de daarop volgende penalty werd goed ingeschoten door Cenk Uguz. Net voor rust en kort na rust kreeg Kampong ook nog enkele goede kansen. HSC’21 wist de bal nog van de doellijn te redden. Ook de naar Hercules vertrekkende Jules Stokkers kopte de bal nog op de lat na een voorzet van Yannik de Vries. Uiteindelijk tikte Mika Schrijver de bal binnen in de 58e minuut na een verre inworp van Yannink de Vries.

Na meerdere wissels kreeg HSC’21 nog enkele kansen en won meer dan verdiend met 0-2. Het was geen spannende en mooie wedstrijd maar de winst telt. Cenk Uguz viel in de 76e minuut geblesseerd uit, hopelijk valt de blessure mee want het middenveld is anders aardig uitgedund. Aankomende zaterdag staat de wedstrijd voor de deur thuis tegen ODIN’59 uit Heemskerk. De aanvangstijd van deze wedstrijd is gewijzigd naar 16:00 uur.