12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:59

Zwembad De Wilder bestaat 30 jaar

HAAKSBERGEN – Zwembad de Wilder bestaat 30 jaar. Een mooie mijlpaal waar Optiesport De Wilder graag bij stilstaat met een leuke actie. Zie aanbieding op pagina 14 van deze uitgave.

Met zwembad De Wilder was Haaksbergen in 1990 een waar zwemparadijs rijker en daarmee trendsetter voor de regio. Want het tropisch zwemparadijs met z’n 80 meter lange glijbaan gold als voorbeeld voor veel andere gemeentes met plannen voor een nieuw eigentijds binnenbad. De oudere Haaksbergenaren zullen het zich ongetwijfeld nog herinneren dat presidentsvrouw Ria Lubbers de openingshandeling kwam verrichten. Aanleiding van een geheel nieuw bad waren de hoge exploitatie kosten van het in 1956 in gebruik genomen openluchtbad op het Scholtenhagen naast de komst van overdekt zwembad De Els in 1976. De bezoekersaantallen bereikten in 1985 het dieptepunt.

Optisport

Binnen 10 jaar na de opening van De Wilder werd de driemiljoenste bezoeker geregistreerd en bleek de keuze succesvol. Het tropisch zwembad werd vooral een doelgroepenbad met daarnaast een subtropisch bad, peuter- en kleuterbaden, kruidenbaden, sauna- en rustruimte en lig- en speelweide. Inmiddels is de exploitatie overgedragen aan  Optisport. Vaste gebruikers zijn nog altijd Zwemvereniging ZV Scholtenhagen, de VASH en Duikvereniging Sirius. De lokale omroep maakte een prachtige reportage van de opening 30 jaar geleden, te zien op YouTube: opening De Wilder.