10:00 Haaksbergen - aangepast om 09:49

Drumster ziet wens in vervulling gaan in TV-programma Paul pakt uit

HAAKSBERGEN – Wekenlang deed Paul de Leeuw een oproep voor zijn nieuwe programma ‘Paul pakt uit’. Stuur je wens in en wie weet brengen wij deze in vervulling. Inge van der Heide, drumster bij slagwerkgroep de Pleerstökskes in Haaksbergen, deed een poging. Ze stuurde een brief en vroeg om een ringleiding voor haar gehoorapparaten, zodat ze tijdens de repetities de instructeur beter kan verstaan. Jammer genoeg kreeg ze een brief terug dat ze helaas niets voor haar konden doen, maar ze werd van harte uitgenodigd om een opname van het tv-programma bij te wonen. Wat later bleek een lokkertje om haar in de studio te krijgen.

De makers van het programma waren erg onder de indruk van Inge’s wens en wilden deze graag in vervulling laten gaan. Zonder dat zij het wist was er allang contact gezocht met de Haaksbergse Harmonie, waar de Pleerstökskes onderdeel van zijn. De slagwerkgroep werd uitgenodigd om Inge te komen verrassen en in de uitzending een stuk te komen spelen. Hier wilden ze natuurlijk graag aan meewerken. Binnen no time was er een bus geregeld en in het diepste geheim werd er gerepeteerd op een muziekstuk.

En toen dreigde alles in het water te vallen. “Inge vertelde mij dat ze een wens in had gestuurd, maar niet uitgekozen was. Ze wilde wel graag naar de uitzending toe, maar had geen vervoer. Of ik zin had om mee te gaan”, vertelt Sander Harbers van de Haaksbergse Harmonie. “Gezegd dat ik niet kon en meteen de redactie van het programma gewaarschuwd. Zij regelden een taxi, zodat Inge met haar man alsnog naar de studio kon komen.”

Hoe groot was de verrassing voor Inge toen ze aan het begin van de uitzending door Paul aangesproken werd en de slagwerkgroep binnen kwam lopen. In één keer stond ze volledig in de belangstelling en werd haar verteld -met de nodige Paul de Leeuw humor- dat ze een geheel aangemeten ringleiding gaat krijgen, zodat ze tijdens de repetities alles weer goed kan volgen. “Al met al was het een hele ervaring om met de slagwerkgroep op televisie op te treden. En natuurlijk mooi dat Inge zo’n fantastisch cadeau heeft gekregen waar ze echt wat aan heeft”, aldus Sander.