27 mrt - 10:02 Haaksbergen - aangepast om 10:02

Een ochtend meekijken bij VVV Haaksbergen!

‘Ik kan niet wachten om de bezoekers te woord te staan, te informeren en inspireren.’

Elke donderdagochtend staat vrijwilligster Eugenie Wolferink klaar voor bezoekers in de winkel van Haaksbergen Promotie/VVV. Benieuwd hoe haar ochtend eruitziet? En wat haar favoriete wandelroute is? Ze vertelt het hieronder!

Een goed begin van mijn dag

‘Als eerst open ik de winkel en zorg ik dat alles er opgeruimd bij ligt. Een nette winkel zorgt nét voor dat ene beetje extra. Vervolgens bekijk ik de mail. Zijn er meldingen waar ik vanaf moet weten, dan lees ik mij goed in. Klanten kan ik dan up-to-date helpen en informeren. Met een lekkere kop thee bekijk ik vervolgens de online-agenda op www.vvvhaaksbergen.nl. Zo ben ik weer helemaal op de hoogte wat er in Haaksbergen te doen is de komende tijd. Een goed begin van mijn donderdagochtend!’

‘De rest van de ochtend ben ik bezig met bezoekers helpen zoals het informeren over een wandel- en fietsroute, souvenirs, cadeaukaarten verkopen en ben ik bezig met het reserveren van de Buurserpot, de Wakelexpress of een excursie in het Waterpark Het Lankheet.’

Gastvrijheid

‘Je bent druk met het verkopen of informeren over toeristische attracties. Maar het is meer dan het verkopen van het product. Het gaat om het helpen van de bezoeker en de juiste informatie geven over Haaksbergen. Als je een route verkoopt, bijvoorbeeld van het Buurserzand één van mijn favoriete plekken in Haaksbergen, dan vertel ik er ook vaak bij wat de mooie plekjes daar zijn. Zodat de bezoeker genoeg informatie heeft en vooral belangrijk, enthousiast wordt om er heen te gaan’ vertelt Eugenie. ‘Klanten komen voor allerlei vragen bij ons. Ook vragen waar ik niet altijd direct antwoord op kan geven. Dan ga ik op onderzoek uit voor een antwoord.’

 Enkele reis Museum Buurtspoorweg

‘De nieuwe locatie bevalt me erg goed. Het ziet er knus en gezellig uit. Bezoekers zijn ook erg positief.’ Wordt het een druk toeristisch seizoen? ‘Ja, dat weet ik wel zeker. Vanaf april rijden zondags de treinen van Museum Buurtspoorweg weer, wij zijn vanaf dan ook zondags geopend. Bezoekers kunnen dan een kijkje nemen in onze winkel. Ik kan niet wachten om ze te ontvangen.’

Tip van Eugenie!

‘Wandelroute “De Ronde Bulten” raad ik iedereen aan. Een heerlijke afwisselende route, door bos, over heide, langs de Buurserbeek en langs verschillende boerderijtjes in buurtschap Honesch. De route kun je starten op parkeerplaats de Ronde Bulten. Volg vanaf hier de paarse pijlen. Veel wandelplezier!

Lijkt het jou leuk om vrijwilliger te zijn bij Haaksbergen Promotie/VVV? Kom gerust een keertje langs of neem contact op via T 053-5722811 of info@haaksbergennatuurlijk.nl. Een ochtendje mee kijken met Eugenie kan ook.