12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:12

Jubilerende HTFC trots op nieuwe clubtenue

Feestelijke presentatie door Gerard van den Tweel

HAAKSBERGEN – Ter Huurne Hollandmarkt heeft zijn sponsorcontract met de HTFC verlengd tot en met 2022. Dat is een mooie opsteker voor de Haaksbergse club die dit jaar het 40-jarig bestaan viert. Tegelijk met de nieuwe sponsorovereenkomst zijn de bijna 500 leden van de HTFC in een nieuwe outfit gestoken. Nou rijden ze eigenlijk al een paar weken rond in hun prachtige clubtenue. De officiële presentatie was echter afgelopen zondagochtend. Daartoe was Gerard van den Tweel hoogstpersoonlijk naar Haaksbergen gekomen. Hij is de topman van de Van den Tweel Groep waartoe de Buurser grenswinkel sinds 2015 behoort. In het restaurant van Ter Huurne Hollandmarkt reikte hij het symbolische eerste shirt uit aan burgemeester Rob Welten. Het is geen geheim dat de kersverse burgemeester van Haaksbergen een fanatiek fietser is. Welten is dan ook lid van de HTFC.

Voor de Van den Tweel Groep maakt sponsoring deel uit van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat sluit perfect aan op de HTFC mentaliteit. De club heeft een belangrijk aandeel in de totstandkoming van de plaatselijke MTB-route. En minstens zo belangrijk: het onderhoud ervan. Heel wat sportievelingen maken gebruik van dit puike parcours. Ook met het jaarlijks organiseren van de Haaksbergse Fietsvierdaagse doet de club veel mensen een plezier. En ondertussen zorgen de HTFC’ers in hun clubtenue al fietsend in het bedieningsgebied van de  grenswinkel voor naamsbekendheid van Ter Huurne Hollandmarkt.

Er is nog meer goed nieuws te melden. Trok de HTFC begin juli aan de bel vanwege een problematisch tekort aan bestuursleden, inmiddels zijn alle bestuurlijke vacatures ingevuld. Hoewel gedreven vrijwilligers altijd welkom zijn.