11 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 13:46

Landelijke IVN slootjesdag

HAAKSBERGEN – Op zaterdag 15 juni 2019 is het slootjesdag bij het waterpark Het Lankheet. Kinderen  en (groot)ouders zijn van harte welkom.

Het is vorig jaar erg droog geweest. Zoals het er nu naar uit ziet heeft dit ook wel  gevolgen voor de waterbeestjes. Maar de slootjesdag gaat  gewoon door en we zijn benieuwd wat de kinderen zullen vangen met het schepnet. Welke beestjes leven er in het water? Vissen en kikkers?  Natuurlijk! Maar er zwemmen nog veel meer beestjes in het water. Wat dacht je van schaatsenrijders en watertorren, bootsmannetjes, en kokerjuffers. Met schepnetjes halen we de mooiste beestjes boven water. Daarna gaan we met een loep en een zoekkaart bekijken wat je gevangen hebt. Aan de hand van de vangst kun je bepalen hoe schoon het water is. Uiteraard laten we  de diertjes weer voorzichtig vrij in het water.

Algemene informatie:

Tijdstip zaterdag 15 juni: 10 tot 13.00 uur. Locatie waterpark Het Lankheet  in  Haaksbergen, Lankheterweg bij de ingang de glazen poort. Aanmelden niet verplicht. Kosten 1 euro per kind.

Materiaal: je mag je schepnet meenemen, maar wij hebben ze ook bij ons en die je mag lenen. Kleding: laarzen en kleding die vuil mogen worden. Contactpersoon:

Ben Hilderink IVN gids

telefoonnr.: 3188796880.

mailadres: bhilderink@hotmail.com.